Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 09.02.2012.
13:20
Beta A

Obradović: U bekstvu su učestvovali čuvari

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović izjavio je danas da je nesumnjivo da je u pokušaju bekstva pritvorenika Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz pritvorske jedinice u Specijalnom sudu zakazao ljudski faktor.

 Zakazao ljudski faktor
 

"Do sada smo utvrdili da je bilo propusta u radu pripadnika Uprave u smislu nesavesnog postupanja, a istraga će utvrditi da li je tu bilo i nešto više", rekao je Obradović na sednici Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija u Skupštini Srbije.

On je kazao da je do sada Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala sedam pripadnika službe obezbeđenja, među njima i načelnika posebne pritvorske jedinice u Centralnom zatvoru u Ustaničkoj ulici iz koje su Kalinić i Milovanović pokušali bekstvo.

Petorica pripadnika Uprave su, kako je precizirao Obradović, zadržani u policijskom pritvoru. "O samoj istrazi, toku i detaljima ne mogu da govorim. Nije u redu, niti profesionalno, budući da istragu vodi policija", istakao je direktor Uprave.

On je naglasio i da je situacija u zatvorima u Beogradu i Srbiji mirna i stabilna i da je stepen bezbednosti i dalje podignut na viši nivo, ne samo zbog tog slučaja.

"Svako ko je osuđen ima samo jednu ideju u glavi - da pobegne iz zatvora, i to je logično", naveo je Obradović, ističući da su u tom smislu Kalinić i Milovanović najsposobniji i najspremniji.

On je ponovio da je u pitanju bio "nepodoban pokušaj" Kalinića i Milovanovića i da mogućnost da pobegnu ne postoji.

Kako je kazao, pritvorsko dvorište obezbeđuje Žandarmerija uz asistenciju obezbeđenja Uprave, a pritvorska jedinica opasana je zidovima visine pet metara na čijim se vrhovima nalaze šiljci.

Deo sednice Komisije na kojoj je Obradović izvestio članove o pokušaju bega dvojice pritvorenika bio je otvoren za javnost. U toku je drugi deo sednice koji je zatvoren za javnost.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.02.2012. 13:23
Bekstvo je vezba ,za buduce robijase, pod parolom ---" Nista nas ne sme iznenaditi "
Četvrtak 09.02.2012. 17:36
Gde ovaj vidi šiljke na betonskim stubovima ograde? Na metalnim platnima imaju šiljci i to dupli a na zidanom delu samo sneg. Juče izjavi da su rešetke isčupali rukama. Pa kakve su to rešetke na zatvoru koje se čupaju rukama. Ja to nisam video ni u onim trćerazrednim kaubojskim filmovima.
Petak 10.02.2012. 07:17
Zbog ovog kanibala porebno je uvesti smrtnu kaznu, a ne čuvati i vodati ga okolo. On se smeje svima oklo, opet bi isto uradio, nema popravljanja kod njega,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online