Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.02.2012.
13:13
Večernje novosti A

Novi detalji bekstva Kalinića i Milovanovića

Kako saznaju beogradski mediji, jedan od okrivljenih stražara pritvorske jedinice u Specijalnom sudu Ninoslav Strahinjić rekao je svom šefu Nenadu Mitroviću u dva navrata kritične noći u kojoj su Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali da pobegnu: "Ne moraš ovamo. Ovde je sve u redu."

Sretko Kailnić i Željko Milovanović u pokušaju bekstva
 

Prema do sada raspoloživim informacijama, rano je govoriti da li između pokušaja bega i njegovih reči postoji čvrsta veza ili će se sve završiti na sumnji.

Takođe, očekuju se i dodatne informacije o tome ko je "beguncima" dao testerice kojima su prerezali rešetke na vratima i tako izašli u hodnik. Više podataka o tome trebalo bi da daju ostali stražari koje je tužilaštvo predložilo za svedoke, a koji će narednih dana biti ispitani.

S druge strane, utvrđeno je da se Kalinić nalazio u ćeliji broj 77, a Milovanović u broju 75. Oko 5.25 časova ujutru, izašli su iz ćelija tako što su u donjem levom uglu zaštitnih rešetki rasekli vrata. Sa glavnim, drvenim vratima, nisu imali nikakvih problema, jer su ona bila - otvorena!

Čak se Kalinić sakrio iza njih da bi se obukao.

Upravo ova činjenica, kako saznajemo, koštala je Strahinjića sprovođenja istrage. Naime, i tužilaštvo i istražni sudija smatraju da se on nije nalazio na svom radnom mestu - isped ćelija 77 i 75 i neprekidno ih nadgledao.

Zasad, nije pomoglo ni to što je hodnik u obliku ćiriličnog slova G i što je Strahinjić tvrdio da je morao da pazi i na drugi deo. Otkrilo se, takođe, i da ga Kalinić i Milovanović nisu vezali lisicama, kako se tvrdilo, nego kanapom.

Pomoćniku vođe smene Nenadu Mitroviću zamera se što preko video-nadzora nije kontrolisao da li se Strahinjić nalazi na svom radnom mestu.

Kada su Kalinić i Milovanović savladali Strahinjića, stepeništem su krenuli ka prvom spratu i naišli pravo na kancelariju u kojoj je trebalo da bude trećeokrivljeni Dragiša Grković. S obzirom na to da ga, kako nezvanično saznajemo, nije bilo, razvalili su rešetku u donjem delu prozora, otvorili prozor i iskočili u dvorište.

Pravo ispred pripadnika Žandarmerije koji su ih savladali.

Ninoslav Strahinjić, Nenad Mitrović i Dragiša Grković, kojima je određen pritvor, prebačeni su u Padinsku skelu.

Njihovi branioci najavili su da će se žaliti na rešenje o sprovođenju istrage.

- Nisu nam ponudili nijedan dokaz o tome da je Mitrović uradio bilo šta što je moglo da omogući bekstvo - kaže advokat Dalibor Katančević, koji brani Nenada Mitrovića.

- Žaliću se i na rešenje o određivanju pritvora, jer je apsurdno da im se određuje zbog opasnosti da ponove delo, a direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović javno govori da su oni suspendovani.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online