Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 20.02.2012.
21:42
Beta A

"Moguće vansudsko poravnanje sa Tatonovima"

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je večeras da će na osnovu tužbe roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i presude osuđenima za njegovo ubistvo odlučiti o eventualnom vansudskom poravnanju.

Snežana Malović

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi, predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92 upitana o najavi tužbe roditelja Francuza Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine.

Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.

Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države.

Upitana da li je zadovoljna rezultatima u svom mandatu uzimajući u obzir probleme u radu Visokog saveta sudstva i brojnim aferama poput vakcina i "Kolubare" koje nisu još razjašnjene, ona je rekla da su veliki problemi iz prošlosti nasleđeni, ali da se "ide ka njihovom rešavanju".

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 10:11
Фуксо једна, скоро је отац троје деце умро, јер није имао довољно новца за лечење, а ви би да плаћате одштету. Погледајте чланак Милована Бркића о томе колико је лажи изнесено и колико је истине прескочено на том суђењу. Платили сте за Миладина милион долара, а нисте имали десетак хиљада за живот оца троје мале деце. Фуј гадите ми се сви. Да је овај народ паметан па да вам семе затре. Толико сте зла и неправде направили и напунили затвора у овој Србији, да ће вас тај исти народ на комаде кидати првом приликом која им се укаже.
Utorak 21.02.2012. 06:42
kakva bre odshteta!!!...koliko Srba je ubijeno u Francuskoj pa su dobili mushki polni organ da izbiju ochi....ovo je neverovatno,ljigavo i odvratno shta radi ova vlast u pokushaju da lize bulju zapadu....a da ne prichamo o odshteti koju Francuska treba da plati Srbima za uchestvovanje u svim vojnim akcijama kao i za bombardovanje srpskog naroda....sa ovom vlashcu treba raskrstiti pod hitno!!!....
Utorak 21.02.2012. 07:45
Kako mi da naplatimo stetu koju smo pretrpeli bomabardovanjem Srbije 1999. god. od strane Francuseke i drugih drzava NATO-a? Objasnite nam to ministre?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online