Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 22.02.2012.
10:58 >> 13:43h
Blic A

Ceci skinuta elektronska narukvica

Svetlani Ceci Ražnatović je danas, posle osam meseci kućnog zatvora, skinuta elektronska narukvica, jer je odslužila kaznu zbog malverzacija sa transferima fudbalera "Obilića".

Ceci skinuta elektronska narukvica
 

Ražnatovićevoj su pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija skinuli elektronsku narukvicu koju je od 23. juna 2011. nosila oko noge i preko koje je vršen nadzor njenog kretanja, koje je bilo ograničeno na njen dom u ulici Ljutice Bogdana.


Pevačica je u kućnom zatvoru provela osam meseci jer joj je u kaznu od godinu dana zatvora bilo uračunato vreme koje je provela u pritvoru nakon hapšenja u akciji "Sablja" 2003.


Tokom tog perioda kuću je napustila svega tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje. Ražnatovićkina sestra Lidija Ocokoljić koja je zajedno sa njom bila osuđena na šest meseci kućnog zatvora izdržala je kaznu krajem oktobra, pošto je i ona tokom "Sablje" u pritvoru provela nepuna dva meseca.


Presudom iz maja prošle godine osim zatvorskih kazni sestrama je naloženo da u budžet Srbije uplate milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi.


Taj iznos je podeljen u tri rate, od po 500.000 evra. Prvu ratu su uplatile u julu, drugu u decembru, a treću bi trebalo da uplate do kraja ove godine.


Kao garanciju da će treća rata biti uplaćena, sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.


One su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne. Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala krivicu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.


Lidija Veličković-Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.


Ražnatovićeva će ponovo sesti na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda 23. marta, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vređanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku fudbalskog kluba "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću.


Takođe je čeka i novo suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.063 evra plus kamate i sudske troškove.


Izvršna presuda koja je bila doneta po toj tužbi, ukinuta je odlukom Vrhovnog kasacionog suda Srbije početkom ove godine, koji je naložio ponavljanje celog sudskog postupka.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.02.2012. 11:12
E sad je i meni laknulo...nocima nisam spavao,sada je slobodna....
Sreda 22.02.2012. 18:58
Hajde nek je sa srecom;)
Ponedeljak 12.03.2012. 21:00
najzad. e sad ce srbiji da svane.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online