Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 13.03.2012.
05:55
Vestionline A

Nema volje da se reši ubistvo Đinđića

Advokat porodice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, Srđa Popović, izjavio je da u Srbiji nema političcke volje da se razjasni politička pozadina atentata.

Popović je prošle godine podneo krivične prijave protiv više osoba umešanih u oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO) novembra 2001. godine, kao i protiv nekadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice.

Zoran Đinđić

"Podnošenjem prijave hteli smo da vidimo da li će to neko hteti da ispita ili neće i dobili smo odgovor da neće. To je potpisao tužilac Miljko Radisavljević", rekao je Popović za Radioteleviziju Vojvodine.

On je ocenio da se podizanjem optužnice protiv osam bivših pripadnika JSO zbog oružane pobune u novembru 2001. godine ne otkriva pozadina atentata, jer će biti "osuđeni samo pobunjenici, ali ne i njihovi pomagači".

Prijava protiv Vojislava Koštunice, tadašnjeg predsednika SRJ, i načelnika Vojno-bezbednosne agencije Ace Tomića je, prema oceni Popovića, odbačena zbog toga što se "umešao politički faktor".

"Tužilac Miljko Radisavljević kaže da nema dokaza, a šta je Koštuničina izjava u vreme pobune JSO da to nije pobuna nego štrajk. Koštunica je trebalo da bude ispitan", ocenio je Popović.

Kao glavnog krivca za odsustvo političke volje da se do kraja rasvetli atentat na Đinđića, Popović je označio "ideju Demokratske stranke i Borisa Tadića da se nikom mnogo ne zamere".

Iako je LDP označio kao "svoju simpatiju", Popović je izjavio da čak ni ta stranka, kao deo "političke klase", nema interesa da se Đinđićevo ubistvo rasvetli do kraja.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.03.2012. 07:39
Наравно да нема и тако ће и остати све дотле док су тзв. носачи ковчега недодирљиви. Нисам никад био Ђинђићев присталица, али сам ценио промену његове основне политичке оријентације коју је јавно изнео почетком 2003. г. Можда се човек стварно био променио. Међутим, као човек јесам зато да се коначно започне прави процес разоткривања његовог убиства, које је било гнусно. Верујем да је све наручено из иностранства, па и директни извршилац, али верујем и у то да су имали сараднике у Србији. Предизборна манипулација са поновним уплитањем госп. Коштунице у ову гнусобу је заиста огавна и наставак замагљивања праве истине о овом убиству.
Utorak 13.03.2012. 09:26
Djindjic je jos 1993. cini mi se dao jedan intervju listu "Duga" u kome je rekao da se resio da dodje u Srbiju jer je primetio da su poceli "demokratski procesi"...nisam bas sigurna ko ga je odvratio od te ideje ali kada se kasnije pojavio znam sigurno da se borio za ideju da Srbija bude zaista prava uredjena demokratska zemlja...ne znam koju bi politiku vodio da li bi njome narod bio zadovoljan ali svakako da bi se zivelo bolje...on je bio covek modernih shvatanja i razumeo ga je samo neko obrazovan i naravno ko je hteo da ga razume...Ponosna sam sto sam ga upoznala a bila beskrajno razocarana kad je bio ubijen...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online