Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.03.2012.
13:26 >> 16:10h
Beta A

Španija: Nađeno telo Milana Jurišića

Španska policija ispituje posmrtne ostake pronađene u jednoj reci u Španiji kako bi se utvrdilo da li je to Milan Jurišić iz "zemunskog kriminalnog klana".

 Telo Milana Jurišića pronađeno u reci u Španiji
 

Za nekoliko dana znaće se da li posmrtni ostaci pronađeni u madridskoj reci Manzanares pripadaju Jurišiću, saopštili su ministri policije Španije i Srbije‚ ali nisu saopštili da li su do mesta na kome su našli ostatke došli na osnovu iskaza Sretka Kalinića ili na osnovu pisma, za koje španski mediji javljaju da je pronađeno u stanu u kome se krio Luka Bojović.

Forenzičari su posmrtne ostatke vadili iz madridske reke Manzanares u sredu u dvočasovnoj akciji, a osim delova kostiju pronađen je i deo mašine za mlevenje.

 

Milan Jurišić je bio u bekstvu od atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine, a u odsustvu je pred Specijalnim sudom osuđen je na 30 godina zatvora.

Trenutno, španska policija ispituje posmrtne ostake pronađene u jednoj reci u Španiji, da bi se utvrdilo da li se radi o Milanu Jurišiću iz "zemunskog klana". Ovaj begunac, koji je zbog ubistva premijera osuđen na 30 godina robije, pobegao je iz Srbije nakon ubistva, a mediji su godinama spekulisali o tome gde se nalazi.

"Trenutno se obavlja istraga zbog sumnje da se desilo ubistvo Milana Jurišića i da se njegovi posmrtni ostaci nalaze u jednoj reci u Španiji", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Dačić je kazao da su toku veštačenje i analize, posle čega će se znati da li su to ostaci Jurišića.

Nakon sastanka sa španskim kolegom Horheom Fernadezom Dijasom, Dačić je naglasio da je to centralno pitanje u istrazi koja je usledila nakon hapšenja Luke Bojovića i njegove kriminalne grupe i da će se sve ostalo, uključujući i izručenje Bojovića, dogoditi nakon toga.

"Očekujem da će u nastavku istrage, koju vodi španska policija, biti razrešeno i eventalno ubistvo Jurišića čime bi bila stavljena tačka na zemunski klan i na misteriju da li je još neko od njih živ", rekao je Dačić.

Dačićev španski kolega takođe očekuje da će "uskoro prikazati konkretne rezultate srpskoj policiji u nastavku istrage u slučaju Bojović".

Prema informacijama španskih medija, policija je do podataka o mogućoj lokaciji saznala u pismu pronađenom u stanu nedavno uhapšenog pripadnika "zemunskog klana" Luke Bojovića.

"El Pais" piše da se u pismu, koje je na srpskom jeziku, navodi da je Jurišić ubijen posle svađe sa Bojovićem oko jedne ženske osobe. Autor pisma opisuje i svirep način na koji je ubistvo izvršeno - čekićem, posle čega je telo samleveno u mašini, a ostaci bačeni u reku. Policijski izvori navode i da se spominje da su "neki delovi tela pojedeni, a da je jedna mašina za mlevenje uništena i da su 'zemunci' prostorije u kojoj je ubistvo izvšeno čistili pet dana".

Prema ranijim medijskim izveštajima plaćeni ubica "zemunskog klana" Sretko Kalinić je rekao da je on ubio i Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, takođe pripadnika "zemunskog klana".

Kalinić je, kako je svojevremeno pisao hrvatski Nacional, ispričao da je Jurišića ubio u Španiji, da ga je doslovno raskomadao, samleo u mašini za mlevenje mesa, spakovao u plastične kese i bacio ih u reku. Kalinić je ispričao i da je Konstantinovića ubio u Srbiji, da su ga zakopali blizu autoputa Zagreb - Beograd. Uprkos Kalinićevim navodima, Konstantinović je jedini preostali član "zemunskog klana" za kojim postoji aktivna poternica Interpola.

Španski mediji navode i da je policija već sigurna da je telo Jurišićevo, ali bi zvanična potvrda trebalo da stigne nakon analiza u Centralnoj forenzičkoj laboratoriji Španije. Eksperti će DNK sa više od sto pronađenih delova kostiju uporediti sa uzorcima DNK Jurišićeve bliske rodbine, koje bi trebalo da dostavi srpska policija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online