Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 02.04.2012.
15:36
Beta A

Novi Sad odao počast žrtvama požara

Komemoracija u znak sećanja na šestoro mladih koji su poginuli u požaru u diskoteci Kontrast održana je u podne u Skupštini grada Novog Sada. Prisustvovale su porodice poginulih, a u Velikoj sali skupštine nije bilo dovoljno mesta za sve građane koji su došli na komemoraciju.

Žrtve požara u "Kontrastu"

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde. Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Ostale vesti o požaru u diskoteci "Kontrast" možete pročitati OVDE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je na komemoraciji da će se gradske vlasti založiti da krivičnu odgovornost snose svi oni koji su doprineli tragediji.

Vlasnik diskoteke "Kontrast" Alojz G. (68) i zakupci tog lokala Slaviša S. (46) i Dejan R. (36) uhapšeni su u okviru istrage o uzrocima požara, a terete se da nisu sproveli zakonske mere zaštite od požara i da su time počinili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Prema preliminarnim nalazima istrage, do požara je došlo usled preopterećenosti strujnih kablova, koji su se nalazili ispod bine u diskoteci. Ministar policije Ivica Dačić ranije je izjavio da su se žrtve najverovatnije ugušile dimom u toaletu diskoteke.

Rektor Novosadskog univerziteta Miroslav Vesković rekao je da su žrtve požara "naša deca", odnosno studenti Novosadskog univerziteta.

"To su lica koja pamtim, deca koja su imala sjajne karijere i kako to uvek biva, otišla su naša najbolja deca. Ponosni smo što smo ih imali", rekao je Vesković.

Dodao je da je Srbija u požaru u Novom Sadu nepovratno izgubila svoje talente i poručio da su sve institucije "pale na ispitu" i da sada svi treba da učine sve da se ovakve nesreće više ne bi ponavljale.

U Novom Sadu od danas je na snazi trodnevna žalost. Obeležavanje dana žalosti podrazumeva prilagođavanje medijskog informisanja, programa ustanova kulture i sportskih manifestacija, a zabranjeno je održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima, saopštilo je Gradsko veće.

Nekoliko stotina građana Novog Sada okupilo se sinoć na Trgu slobode, gde su palili sveće i polagali cveće za postradale. U požaru su lakše povređeni Vesna Ignjatović (29), Nevena Grbić (26), Maja Blagojević (24) i Siniša Radojević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.04.2012. 19:18
Saucesce porodicama nastradalih!!!Koliko treba da se bude necovek pa udarati minuse na izjave saucesca,dokle je ovaj svet dosao i treba da nestanemo SVI!!!
Ponedeljak 02.04.2012. 19:19
Renato je bio student PMFa -hemija sa svim desetkama, a Milena najmlađi doktorant.. tuga
Ponedeljak 02.04.2012. 19:26
ovo je velika tragedija, iskreno saucesce porodicama. uvek moram da se zapitam da li prvo mora neko nastradati da bi se preduzeo neki korak u odrzavanju objekata. kao sto je vec receno, sestoro mladih zivota bespovratno je izgubljeno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online