Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 03.04.2012.
15:22 >> 18:10h
Blic A

Vlasnik i zakupci "Kontrasta" kod sudije

Vlasniku diskoteke "Kontrast" Alojzu Ganiću (68) i zakupcima Slaviši S. (48) i Dejanu R. (36) danas je u Višem sudu u Novom Sadu određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su odgovorni za požar u kojem je poginulo šest osoba.

Alojz Ganić, vlasnik "Kontrasta", na putu ka sudu

Dežurni istražni sudija Miroslav Alimpić rekao je da je odbranu izneo samo Alojz Ganić, dok su se zakupci diskoteke branili ćutanjem. Sudija je najavio da će tokom istrage biti saslušan veliki broj svedoka koji su 1. aprila bili u diskoteci, kao i pripadnici inspekcijskih službi zaduženih da redovnu kontrolišu "Kontrasta".


Vlasniku diskoteke koja je izgorela u požaru, kada je poginulo šestoro mladih ljudi, i zakupcima lokala u nedelju je određena meru zadržavanja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti, zbog nesprovođenja zakonskih mera zaštite od požara.

Zakupac Slaviša S. takođe priveden

Novosadska policija sinoć je privela i električara Miroslava P. (50) iz Gospođinaca, zbog sumnje da je saizvršilac u krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti u diskoteci "Kontrast", izjavila je sinoć portparol Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić. On će sutra biti priveden na saslušanje.

Policija: Postoje ozbiljne indicije da su "petljali" sa strujom

"Postoje vrlo ozbiljne indicije da se na tom objektu diskoteke 'petljalo' sa strujom. Tu je nešto veoma sumnjivo, jer sasvim je evidentno da je preopterećenje mreže bilo preveliko", rekao je za "Blic" Boško Pilipović, načelnik uprave za vanredne situacije Novi Sad, komentarišući uzrok požara u klubu "Kontrast" u kome je u nedelju uveče poginulo šestoro mladih ljudi.

U noći između subote i nedelje, oko 2.20, u novosadskoj diskoteci "Kontrast" izbio je požar u kojem je poginulo šestoro mladih ljudi. U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25). Danas je sahranjeno pet žrtava požara, a Tamara Miladinović biće sahranjena sutra.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.04.2012. 17:45
Ja sam elektricar i jos pre 10-15 godina sam svima govorio da treba da se menja standard izrade elektricnih instalacija jer zbog starih zica i nacina izrade bice jos mnogo pozara, a najveca glupost je sto nasa carina ne dozvoljava uvoz elektro materijala iz Austrije jer nije po Srpskom standardu a dozvoljavaju uvoz kineskog materijala koji nema nikakav svalitet ni standard, a da ne pricamo o protivpozarnoj zastiti, aparati MORAJU svage godine da se kontrolisu, samo sta vredi da ja sve ovo pricam kada me niko ne slusa....a ljudi i dalje ginu od pozara!!
Utorak 03.04.2012. 18:32
vlasnik se smeska boli ga uvo dao je mito i ko zna koga ima u svojim rukama !
Četvrtak 05.04.2012. 09:35
Svako i najmanje prisustvo dima, registruje senzor (10 €) koi treba biti na plafonu. Pojavu dima javlja svetlosnim i zvučnim signalom. Protivpožarni aparati moraju biti na vidnom mestu a osoblje lokala treba od profesionalnih vatrogasaca biti upućeno kako se isti upotrebljavaju. Održavanje i kontrola dimnih senzora i protivpožarnih aparata mora biti evidentirana u knjigama koje moraju redovno kontrolisati nadležni inspektori i vatrogasci. Kada se podnese zahtav za novo otvaranje diskoteke ili lokala, bez sve i jednog potrebnog dokumenta, nema otkjlučavanja ulaznih vrata. Što se tragedije u Novom Sadu tiče, policija i tužilaštvo trebala je prvo pohapsiti nadležne inspektore. Oni su krivi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online