Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 12.04.2012.
08:01 >> 23:03h
Beta, RTS A

Dačić potvrdio hapšenja za Sezanovu sliku

Slika Pola Sezana ''Dečak u crvenom kaputu'', vredna 100 miliona evra, koju su ukrali srpski državaljani, nađena je noćas u Beogradu spektakularnoj akciji SBPOK i Tužilaštva za organizovani kriminal, saznaju beogradski mediji. Ministar policije Srbije Ivica Dačić potvrdio je hapšenje četiri osobe kod kojih je nađena ukradena slika.

Dačić pored nađenog "Dečaka u crvenom kaputu"
 

Na konferenciji za novinare u Beogradu na kojoj je bila izložena ukradena slika "Dečak u crvenom prsluku", Dačić je rekao da je sliku iz muzeja u Švajcarskoj ukrao Raško Mladenović sa još nekim licima koja su za sada nepoznata.

Plan je bio da ukradena slika bude vraćena vlasniku, za šta bi on platio 2,8 miliona evra
 

Ministar je kazao da su trojica uhapšenih u akciji "Prsluk" bili Mladenovićeva logistička podrška u Srbiji. Prema njegovim rečima, svi uhapšeni - Raško Mladenović, Ivan Peković, Goran Radojević i Bobe Nedeljkovski, već imaju kriminalne dosijee.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je dodao da je u toku saslušanje osumnjičenih kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Radisavljević je rekao je da su osumnjičeni za krađu slike planirali da je prodaju kupcu u Beogradu za tri i po miliona evra, a da su do sada uspeli da naplate 2,8 miliona evra.

"Policija je tokom istrage, koja je trajala oko dve godine, došla do informacije da se slika nalazi u Beogradu i da osumnjičeni pokušavaju da je prodaju. Izvršena je primopredaja 1,4 miliona evra, a nakon toga još 400.000 evra", rekao je Radisavljević.

Ministar Dačić je naglasio je da je ovo jedna od najvećih zaplena u finansijskom smislu, jer je kod uhapšenih pronađen i jedan i po milion evra, 60.000 franaka i četiri vozila.

U potrazi za slikom i kradljivcima, naša policija sarađivala je sa kolegama iz nekoliko država, a sama akcija pripremana je nekoliko meseci. Dačić je rekao da su švajcarski eksperti utvrdili autentičnost Sezanovog rada i naglasio da će dati nalog direktoru policije da nagradi sve koji su učestvovali u ovoj akciji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.04.2012. 09:59
Sigurno bila naručena...ali ne smeju napisati kod koga tajkuna je nađena..xm...opet cenzura.
Četvrtak 12.04.2012. 15:03
E drzavo drzavo,krades od naroda,a kad imas tako vrednu sliku,ti je vratis,umesto da je unovcis i das pare narodu! Sto, nama bi vratili nesto vredno nase.Pa otimaju nam manastire i Kosovo,a mi ajde da budemo dobri sa njima!
Petak 13.04.2012. 08:15
Bez obzira na vrednost, nije lepa slika, ne možeš da odmaraš oči na njoj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online