Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 09.05.2012.
12:37
Blic A

Učiteljica terala dete da se skine

Vaspitačica u vrtiću "Dečiji dani" u Beogradu rekla 6-godišnjem dečaku K. da se skine go pred drugarima jer je slučajno oborio rođendansko posluženje drugarice.

Učiteljica terala dete da se skine

Incident se dogodio, kako prenosi "Blic", sredinom aprila u predškolskoj ustanovi "Dečiji dani" u centru Beograda, a učiteljica Dragana Stojiljković, koja je naterala dečaka da se skine go, biće smenjena.

"Blic" saznaje da je to celog događaja došlo kada se u grupi u vrtiću slavio rođendan jednoj devojčici, zbog čega je bilo postavljeno i rođendansko posluženje kao i baloni. Učiteljica je rekla deci da ne smeju da se igraju s balonima, ali su se oni ipak počeli igrati balonima, kada su srušili rođendansko posluženje.

Tada je, kako piše "Blic", učiteljica prišla dečaku K. i pitala ga zašto je to uradio. On joj je odgovorio da mu je tako rekao drugar S, da bi ga učiteljica potom pitala: "Pa dobro, a da ti drugar S. kaže da se skineš go, da li bi to uradio?"

Dečak joj je odgovorio da ne bi, ali je ona zatim rekla: "S. reci mu da se skine".

Mali K. je rekao da se više neće igrati balonima, i da ga ne teraju da se skine, međutim, vaspitačica nije odustala i nastavila je da insistira da se K. skine. Dečak je počeo da plače i tako uplakan se skinuo, ispričao je ceo događaj "Blic"-ov izvor.

Dečaku su odmah posle incidenta izašli pečati po telu, a zbog stresa je i povraćao, a kada je otac došao po njega ništa mu nije rečeno. Događaj je otkriven tek kada su druga deca to ispričala roditeljima.

"Blic"-ov izvor tvrdi i da je uprava vrtića pokušala da zataška slučaj. Učiteljica je već sutradan bila na radnom mestu a povučena je tek poslepodne. na roditeljskom sastanku koji je potom sazvan, isticano je da se na učiteljicu Draganu Stojiljković do tada niko nije žalio i da će. Roditeljima je takođe rečeno i da će pravna služba preduzeti mere p rotiv učiteljice i da je najbolje da se ona rasporedi na neku drugu dužnost u vrtiću jer joj je ostalo dve godine do penzije.

Međutim, roditelji dečaka su podneli žalbu protiv nje Gradskom sekretarijatu za zaštitu dece nakon čeka je odmah pokrenut disciplinski postupak ali i krivična prijava protiv učiteljice.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.05.2012. 13:32
Kada sam ja bio u tom uzrastu nas 50-tak se golo kupalo,sunčalo i jurili po plaži ..to bilo normalno!a sada se u svemu vidi pedofilija! Ne podržavam ovu vaspitačicu..treba je kazniti ali gde ovo sve vodi....
Sreda 09.05.2012. 13:37
' Vaspitačica u vrtiću "Dečiji dani" ...' a sta cemo sa cinjenicom da vrtic sa tim nazivom - ne postoji! http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2380 Samo se prepisuju vesti sa sajta na sajt, bez provere.
Sreda 09.05.2012. 14:12
Vaspitačica je ispoljila svoju sadističku prirodu. Ipak, licemerje modernog društva je krivo za bolesne reakcije pojedinaca. Sama priroda se prolašava neprirodnom a izveštačenost i neprirodnost dobijaju legitimitet. Čovek je žrtva gluposti i poroka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online