Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 11.05.2012.
12:03
B. Božin - Vesti A

Nemačka: Ubijeni Srbin nije bio lud

Đorđe A. (47), iz bavarskog Ajhaha, koga je u nedelju ubio policajac nakon što je sekirom nasrnuo na suseda, a zatim i na patrolu, nije bio ni psihički bolestan kako je prenela nemačka bulevarska štampa.

"Bildova" rekonstrukcija tragedije u kojoj je stradao Đorđe A.
 

Lokalni "Ajhaher cajtung" navodi reči komšija da je Đorđe A. bio veoma zatvoren čovek, pomalo naprasit, ali da se nikada nije tako iznervirao kao dana kada je ubijen.


- Sramota je i neshvatljivo što novine pišu da je bio psihički bolestan - rekao je ogorčeno komšija koji je dobro poznavao Đorđa A.


Njihovi roditelji su bili prijatelji, a on i Đorđe su često ćaskali. Do 2000. godine Đorđe A, inače poreklom iz Bosne, imao je kafanu u Ajhahu, gde su pravili zabave za pamćenje.


- Đorđe je u to vreme bio srdačan, široke ruke i dobrog raspoloženja. Ako neko nije imao novca, Đorđe je velikodušno odgovarao da zbog jedne ili dve čašice neće osiromašiti - svedoči komšija.
 

Tragedija bez razloga

Po rečima šefa policije u Ajhahu Rudolfa Rothamera, policajac koji je pucao u Đorđa pod nadzorom je psihologa, ali će brzo biti vraćen na dužnost. Rothamer je potvrdio da Đorđe nije bio poznat policiji po nasilju i agresivnosti.
U međuvremenu se na internet-blogovima povela rasprava o tome da li je policajac morao da provali u stan i puca, iako je Đorđe bio sam u stanu. Postavlja se i pitanje da li je tragedija mogla biti izbegnuta da je sačekao specijalce obučene za ovakve intervencije.

A onda je Đorđev život krenuo nizbrdo. Njegov komšija nije znao da objasni da li je to bilo zbog razvoda sa ženom koja se odselila sa njihovom dvojicom sinova, ili zbog gubitka kafane. Đorđe se od tada promenio i zatvorio u sebe.


- Ipak, nije postao nasilan, iako je bio nervozan kada nešto ne bi bilo po njegovom - rekao je komšija, koji je kobnog dana kroz prozor stana posmatrao šta se događa.


Najpre je čuo svađu Đorđa i 22-godišnjeg Ramazana E. Komšija kaže da je mladić bio staložen i pokušavao da smiri Đorđa. Komšija se vratio ka prozoru kada je ponovo čuo galamu i video ga kako sa sekirom juri Ramazana.


- Povikao sam da prestane sa glupostima, a on me je pitao da li i ja hoću da dobijem svoje. Zatim sam čuo udarce sekire o vrata ulaza u koji se sakrio mladić - priča komšija.


On kaže da se policija korektno ponašala. A onda je čuo još jedan udarac sekirom i zatim pucanj kada je Đorđe sa sekirom nasrnuo na policajca i pao pogođen metkom u grudi.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2012. 12:43
Srbe smiju svi da ubijaju: i Nijemci,i Siptari i Austrijanci i Hrvati i Muslimani.Vidi se i koliko je Njemacko drustvo ravnodusno prema problemima malog covjeka,komsije.Strasno,ali ni kod nas nije bolje.
Petak 11.05.2012. 13:58
Zasto da ga ne ubiju, ko je jos odgovarao za ubistvo srba. U svetu je pocast ubiti ili uhapsiti srbina.
Sreda 25.07.2012. 20:58
Ne znam da li je Best svoj komentar stavio zato sto mu je drago sto je tako, ili kao kritiku tog opsteg ludila!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online