Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.01.2010.
17:10
Ekipa "VESTI" A

Skupštinski vozač zgazio mrtvaca

Goran Jović, vozač državnog "audija", izazvao je neverovatan incident pošto je u punoj brzini automobilom pregazio leš Pere Đ. (21) usred policijskog uviđaja. Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je Jović, vozač Uprave za zajedničke poslove, suspendovan i da će nadležni organi sprovesti dalje mere zbog prekršaja koji ga tereti.

Službenim kolima kroz mesto uviđaja
"Vozač je suspendovan, skupština je preduzela određene mere protiv njega, a nadležni organi će, u skladu sa zakonom, sprovesti dalje mere zbog prekršaja za koji ga terete", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je objasnila da je danas obaveštena da je Jović učestvovao u prekršaju u ponedeljak, 18. januara na putu Zaječar-Bor, kao i da se u vozilu nalazila i njena saradnica Branislava Parezanović.


U ponedeljak oko 10 sati službeni "audi" (BG 585-599) je pretekao kolonu automobila, porušio oznake koje je policija postavila oko mesta ne kome se vršio uviđaj zbog saobraćajnog udesa, i prešao preko delova tela rasutih po putu!


U punoj brzini, umalo nije "pokupio" i policajce, tužioca i sudiju, koji su vršili uviđaj. A onda se, kad su ga konačno zaustavili, pozvao na poslanički imunitet ženske osobe koja je sedela na mestu suvozača.

“Vozilo smo zaustavili gotovo telima jer ga nismo ni primetili kada nam je prišao s leđa. Vozač se svađao sa policijom, a drsko nam se obratio rečima da ga štiti imunitet. Kad je video da to ne prolazi kod policije, pozvao se na imunitet ženske osobe koja je sedela na suvozačevom mestu. Uvidom u njenu legitimaciju, videli smo da na njoj piše "Skupština Srbije", ali da nije reč o poslaniku ili nekom visokom zvaničniku. Međutim, da to i jeste bio slučaj, vozač nije smeo da naruši mesto uviđaja čime je načinio krivično delo“, rekla je za "Vesti" istražni sudija Osnovnog suda u Boru Jasminka Stefanović.

Potraga za misterioznom saputnicom

Za razliku od krajnje bahatog vozača, tada misteriozna žena u automobilu je ćutala i nije pominjala imunitet. Ipak, iz nekog razloga, svaki pokušaj da se uđe u trag njenom identitetu nailazio je na zatvorena vrata.

I sami poslanici dali su se tokom današnjeg dana "u poteru", ali se i od njih mogao čuti samo komentar da se ime krije "kao zmija noge", te da je najverovatnije u pitanju bila "švalerska kombinacija", a ne službeni put.


Ni u zaječarskoj policiji nisu hteli da kažu o kome je reč, ali je do reportera našeg lista u toku dana stigla informacija da se u stvari radi "o nekome iz Socijalističke partije Srbije", te da je ovaj dvojac krenuo iz Beograda "po partijskom zadatku".

Policija zna


Kako je potvrdila istražni sudija, policija je zbog ozbiljnog incidenta koji je izazvao protiv Jovića podnela krivičnu prijavu, pa bi u policijskim spisima trebalo da je navedeno i strogo čuvano ime njegove saputnice. Ipak, javnosti je poznat slučaj ministra Dragana Veselinova, čiji je vozač 15. aprila 2003. godine prošao kroz crveno svetlo na semaforu i službenim "džipom" pregazio Katarinu Marić (32). Iako je vozač Stevan Bakalov osuđen na četiri godine robije, identitet treće osobe, navodno žene koja je sedela na zadnjem sedištu, nikada nije otkriven.

Međutim, kad su nezvanične informacije pokazale da je misteriozna dama u automobilu zapravo saradnica iz kabineta predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović - Branislava Parezanović, pojavile su se i druge spekulacije. Naime, odmah su krenula i nagađanja da su "privatni razlozi putovanja" upravo priča poturena iz krugova policije, s obzirom na to da je ministar u ovom resoru predsednik SPS-a.

Međutim, ako je suditi po rečima sekretara Narodne skupštine Veljka Odalovića, niti je bilo službene legitimacije, niti partijskog zadatka.

“Ne znam koga je Goran Jović vozio, ni kako je mogao bilo koga da vozi kad nisam potpisao nikakav putni nalog. U šoku sam! Situacija je komplikovana, vozač je juče dao izjavu Upravi za zajedničke poslove republičkih organa jer je kod njih zaposlen i kako su mi javili biće suspendovan zbog zloupotrebe službenog položaja“, objašnjava Odalović za "Vesti".

Odalović takođe navodi da u detalje događaja ne želi da ulazi, ali objašnjava da je više nego jasno da osoba koja je bila u kolima nije imala legitimaciju poslanika.

“Ne znam ko je osim vozača još bio u kolima. Skupštinske legitimacije imaju samo poslanici, a ukoliko na dokumentu nije pisalo "poslanik", ne znam otkud mu legitimacija. Ni ja kao sekretar Skupštine nemam nikakvu legitimaciju, samo dnevnu propusnicu s kojom mogu da uđem u zgradu - kaže Odalović.

Imunitet ga spasao pritvora
 

Bahata vožnja i gaženje leša za policiju i pravosudne organe nije bio dovoljan razlog da Gorana Jovića zadrže, već je pušten da nastavi put ka Beogradu, uz krivičnu prijavu. Sudija koja je bila na licu mesta i vršila uviđaj izjavila je da bi Jović bio uhapšen "da nisu imali mnogo posla oko uviđaja". Međutim, da li je to pravi razlog ili, kako mnogi sumnjaju, činjenica da se Jovićeva saputnica pozvala na poslanički imunitet, za sada ne može sa sigurnošću da se tvrdi. Naročito ako se u obzir uzme da je sve preduzeto da se ime Branislave Parezanović sačuva u najstrožoj tajnosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online