Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.08.2012.
05:19
Večernje novosti A

Niš: Povratak nadrilekara manijaka

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad dečakom romske nacionalnosti, starog 12 godina iz okoline Niša, istražni sudija Osnovnog suda Valentina Miladinović Pešić odredila je osmodnevni pritvor Predragu Nikoliću (74).

Osuđivan i ranije: Predrag Nikolić

Strahuje se da je broj žrtava veći, jer je 2004. godine Nikolić već robijao zbog devet krivičnih dela bludne radnje koje je počinio nad maloletnicima mlađim od 12 godina, saznaju ''Novosti''. Ceo Niš preplavljen flajerima u kojima preko svoje ordinacije ''Alfa“ nudi usluge nadrilekara, a za ''učenike osnovnih škola prvi pregled je besplatan“, navodi beogradski list.

Predrag Nikolić predstavljao se kao neko ko je završio Fakultet UIN u Milanu, a navodno je radio i kao asistent u Zagrebu u ordinaciji Miloša Remica, zagrebačkog neurologa koji ga je upoznao sa metodom lečenja noćnog mokrenja kod dece. Predstavljao se i kao parapsiholog, a ''seanse“ je obavljao u svom stanu na Paliluli u Nišu. Pored lečenja zdravstvenih tegoba, garantovao je i postizanje rezultata u sportu, baletu, muzici i umetnosti.

Međutim, po presudi Osnovnog suda koju je potvrdio i Viši sud 2004. godine, metode kojima on leči decu ocenjene su kao bludne radnje. Od 2000. godine pa sve do hapšenja marta 2003. godine, Nikolić je sedmoro dečaka i devojčica iz Kladova, Aleksinca, Leskovca, Niša, Prokuplja, Pirota i Rutevca primoravao da u svoj analni otvor sami ili jedni drugima guraju vibratore i druge predmete. Nekada je to radio i on sam. Tražio je od dece da ležu gola s njim u krevetu... Golu decu tokom ''seansi“ je fotografisao u ''reklamne svrhe“. Od roditelja je naplaćivao od 100 do 750 evra iako ''lečenje“ nije dalo rezultate. U presudi se navodi da im je najobičnije kapi za nos naplaćivao po 100 evra.

Na suđenju se branio da je to radio da bi im ojačao ''urogenitalnu muskulaturu i karlicu“.

- Najgore je što je on tu decu vodio sa sobom u televizijskim stanicama i predstavljao ih kao svoj uspeh. Tvrdio je da su ona posebna i izabrana i da će nakon lečenja postati drugi ljudi. Činjenica je da je tada osuđen na najstrožu kaznu, previđenu zakonom, za nadrilekarstvo i bludne radnje. Nakon što je odležao zatvorsku kaznu malo se primirio, ali je onda ponovo počeo sa ''seansama“, kaže izvor blizak istrazi.

Na saslušanju je negirao da je seksualno maltretirao malog Roma iz niškog sela Tešice. Tvrdio je da je trebao da ga ''leči“ od noćnog mokrenja. Pravdao se i da je impotentan, piše beogradski list.

POVEZANE VESTI

Subota 04.08.2012. 07:10
Zastrašujuća slika. Na njemu se ne ogleda dobrota.
Subota 04.08.2012. 08:42
ovakve treba dozivotno na poljoprivredu da rade a ne da sjede i gledaju tv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online