Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Sreda 08.08.2012.
00:44
Večernje novosti A

Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu

“Na sahranu mu neću ići. Kao i svakoj majci, smrt deteta teško mi pada. Ali, posle svega što sam preživela, u meni se izgubio taj osećaj tuge. Moj život, uz sina narkomana, bio je gori od pakla“, uz dubok uzdah, suznih očiju, rekla je Milica Lukić (60) iz Valjeva, na vest da je njen sin Nebojša Zarubac (39) nastradao od ruke Branislava Peranovića, raščinjenog sveštenika SPC, u Centru za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici kod Loznice.

Branislav Peranović (na slici) je osumnjičen za ubistvo štićenika Centra za odvikavanje od droge
 


- Na sve načina pokušavala sam da mu pomognem, da se otrgne iz kandži droge, ali nije vredelo. Nebojša nije hteo da se leči u valjevskoj bolnici - kaže Milica. - Kad sam videla da ne želi pomoć, prestala sam da sa njim kontaktiram, sve dok prošle nedelje nije došao na odsustvo, sa lečenja u Jadranskoj Lešnici. Pre odlaska u taj centar bio je kost i koža, a posle desetak meseci lečenja vidno se popravio, rekao da se više ne drogira...

Pročitajte još:

* Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

* Ko je štitio neuračunljivog batinaša iz Crne Reke?

Milica kaže da je Nebojša još u osnovnoj školi počeo neobično da se ponaša, često je bežao od kuće, popustio u učenju.


- Ubrzo je počeo da javno, pred svima, puši marihuanu - kaže Milica. - Čak ju je uzgajao u dvorištu, sušio na terasi kuće. Uopšte se nije krio. Jednom sam uspela da pun džak osušene marihuane spalim.

U dvospratnoj kući, u Ulici vojvode Mišića, na Šabačkom putu, Milica je, veli, često nalazila sakrivene paketiće droge, koju je Nebojša spremio za prodaju. U kuću je svakodnevno dovodio narkomane, drogirali su se naočigled Milice i komšija. Kanta za smeće često je bivala prepuna upotrebljenih špriceva...


- Kad bi ga uhvatila kriza, lomio je sve stvari po kući, a sa narkomanima je po celu noć orgijao. Nismo mogli da trenemo - priča majka. - Mnogo stvari prodao je da bi došao do para, da kupi drogu. Više od sedam godina živim bez struje, u mraku, jer je Nebojša napravio ogroman račun, a nemam od čega da platim.

Raskrčmio sve

Strahote smo preživljavali više od dve decenije, jer je Nebojšu droga bila potpuno uzela pod svoje - jada se majka.
- Sa njim nije bilo dogovora. Njegova reč nije postojala. A kad je nešto i obećavao, to istog trenutka više nije važilo. Kuća je bila puna stvari, bele tehnike, ali je, da bi došao do droge, sve budzašto raskrčmio...

Svojevremeno, da bi bukvalno preživela, Milica je počela da radi u prodavnici, ali je, dodaje, posao morala da napusti, jer je Nebojša potkradao. Dugo je bila bez posla.

Sada radi u vešeraju valjevske bolnice. Njegov otac, od kog se Milica razvela, bio je mehaničar. I Nebojši je posao dobro išao, ali sve što bi zaradio, davao je za drogu.


- Nekoliko puta Nebojša je fizički nasrnuo na mene. Kad sam ga pitala zašto, rekao mi je da sam kriva što sam ga rodila, a kad me je poslednji put udario, nisam više mogla da izdržim. Teška srca prijavila sam ga policiji - ispoveda se, suznih očiju, Milica. - Sestra Nevena jedva je uspela da ga privoli da ode u taj centar u Lešnici. Pored takvog brata, ni ona nikakvo detinjstvo nije imala.


Nebojša Zarubac odavno je poznat policiji. Protiv njega je podneto više od 50 krivičnih prijava, uglavnom za razbojništva i krađe. Bio je registrovani korisnik metadona. Za sobom je ostavio dvoje dece iz dva braka.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 01:10
Kad mu majka nece ici na shranu,nikom nece nedostajati,djubre tukao majku svetinju,mozda se Branislav Peranovic i branio da sacuva zivot,jer kad je ovo djubre tuklo majku ko zna sta je sve mogao nekom neduznom da uradi.Uglavnom siguran sam da je Peranovic nekom sacuvao zivot!
Sreda 08.08.2012. 01:55
Да видим где су сад оно душебрижници од јуче са изјавама типа па и он је нечије дете и слично . Са том наркоманском багром треба само оштро без милоста ! Некад мајке роде монструме а не децу па се покају . Док је Слоба био на власти таквих дрогаша је било мало и зло је било под контролом а од кад су досманлије победиле донеле су нам и ово зло са запада ! Све је то део специјалног тајног рата против српског народа ....
Sreda 08.08.2012. 01:47
Nisi se ti dovoljno bavila njim čim je nesrećnik narkoman postao, a sad se pravdaš pred narodom. Prava majka NIKADA ne odustaje od svog djeteta, a takve majke kao ti ne treba ni da postoje. Još samo da čujem da je ova poljubila Peranovića u ruku. Fuj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online