Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Sreda 08.08.2012.
19:18 >> 22:49h
B92, Beta, RTS A

Uhapšen odbegli bivši šef Agrobanke

Bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić koji je od jutros u bekstvu uhapšen je na graničnom prelazu Rača, rečeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su uhapšeni i čelnici Agrobanke i dva privatna preduzeća koja toj banci duguju više od 530 miliona dinara.

Dušan Antonić, bivši čelnik Agrobanke

Kako B92 saznaje, policija je imala nameru da danas privede Antonića na informativni razgovor.

Nekadašnji predsednik IO Agrobanke ekskluzivno je juče za B92 govorio ko je kriv za minus od 300 miliona evra i priznao da je od banke dobio 600.000 evra. Kako je rekao, on ne vidi problem u tome što je taj novac dobio u trenutku kada je nastala ekonomska kriza i napomenuo da je spreman da priča sa državnim organima o tome kako su se delili krediti, ukoliko ga pozovu. Međutim, u međuvremenu je otišao iz zemlje.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su danas uhapšeni čelnici Agrobanke i dva privatna preduzeća, ali nije želeo da kaže imena uhapšenih.

RTS je objavio imena sedmorice uhapšenih: Slavoljub Korićanac, Branimir Uzelac, Suad Hasović, Vehbo Papić, Boban Labović, Miloš Uzelac i Bojan Zarić.

"Uskoro treba da počne saslušanje osumnjičenih", rekao je Radisavljević Radio-televiziji Srbije i dodao da je krivični postupak na samom početku, ali i da broj uhapšenih "nije konačan". Kako je naveo, policija proverava sve sporne i nenaplaćene kredite koje je dala Agrobanka.

Kako je navedeno, na osnovu dosadašnje istrage sumnja se da je veliki broj kredita Agrobanke odobravan grupama povezanih pravnih lica bez adekvatnog obezbeđenja i protivno Zakonu o bankama, aktima Narodne banke Srbije i internim aktima Agrobanke.
 

"To je imalo za posledicu nenaplativost odobrenih kredita u visini od preko 200 miliona evra", rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Tužilac je pomenuo da je jedno od ta dva privatna preduzeća "Drina Timber". U medijima se prenosi da je suvlasnik tog preduzeća Milan Antonić sin bivšeg čelnika Agrobanke Dušana Antonića. "Drina Timber" je firma iz Ljubovije.

Narodna banka Srbije je u maju oduzela dozvolu za rad Agrobanci zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela nova Agrobanka koju je osnovala Vlada Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 19:30
Nije pitanje da li je platio da ga sklone nego ko mu je iz vrha Srbije ili policije dojavio da se sprema hapsenje naosnovu cega je uspeo da smugne taman na vreme
Sreda 08.08.2012. 19:39
Da nije malo tupava situacija bila bi komicna. Zovu ga na "razgovor" zbog sumnje a ovaj "odleprsao" bez traga i glasa a da ga niko od MUP-a nije observirao :D)))
Sreda 08.08.2012. 21:05
ovo je podsmevanje srbiji i srbima iz srbije. cevek dosao iz druge republike,na televiziji objasnjava da je zasluzio za 30 godina rada 2x300 000 . dok mnogi dobise za 30 godina rada sut kartu,ovaj tudjinac dobi 600 000 evra kao nagradu za upropascavanje srbije. ZASTO JE VAZNO STROGO REGULISANJE DRZAVLJANSTVA,DA SE OVAKVE STVARI NE BI DOGADJALE. i ukrade u srbiji,i pobeze valjda u svoju drzavu. ukradu ko gusari i bez kuci . i sta nam je radio crnogorski guverner u slucaju agro,razvojne i nekih drugih banaka. oni baratase sa stotinama hiljada evra zarade da bi siromasna srbija bila jos siromasnija. STRANKA SRBA IZ SRBIJE,udruzujte se srbi iz srbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online