Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 10.08.2012.
10:02
Večernje novosti A

Ispovest štićenika: Pop me tukao ašovom

Nebojšu Zarupca iz Valjeva, kada se u ponedeljak vratio sa vikenda, osoblje Centra za odvikavanje od droge odmah je počelo da batina. Video sam kada je ubačen u kombi i nekud odvežen. Ispostavilo se da su ga odveli kod Branislava Peranovića. Sledeće što znamo jeste da su nas sutradan probudili u šest sati ujutro i kratko saopštili da je sveštenik uhapšen, a Zarubac umro.

Foto - arhiva: Batinanje narkomana u Crnoj Reci
 

U veoma lošem psihičkom i fizičkom stanju, to je osoblju Rehabilitacionog centra "Raskršće" u Novom Sadu, po dolasku iz "Sretenja", ispričao dvadesetogodišnji mladić iz Beograda, očevidac nemilih događaja na Ceru.


- Strašno je bilo! Između ostalog, uzimali smo i lekove po svojoj volji. Ja sam držao bensedin i pored toga što u "Sretenju" nisu imali licencu, odnosno odobrenje za medikamente - ispričao je ovaj Beograđanin. - Dao sam jednom štićeniku tabletu tog leka pre desetak dana. Kada je to otkriveno, kažnjen sam batinanjem ašovom po leđima.
 

Pročitajte još:

* Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

* Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu

* Roditelji znali da im muče decu, a ipak ih dovodili na rehabilitaciju

Po mladićevim rečima, sveštenik Peranović ga je pozvao rečima: "Dođi ovamo, da te udarim malo kao devojčicu".


Nakon toga usledila je tortura. Od udaraca je pao, a modrica kod oka i danas je vidljiva na mladićevom licu, zbog čega su ga zaposleni u "Raskršću" odmah po dolasku u Novi Sad odveli na lekarski pregled.


- Imali smo dva obroka dnevno - ispričao je dalje u svojoj prvoj ispovesti u "Raskršću". - Tog jutra, pošto nam je rečeno za Peranovićevo hapšenje, štićenicima je podeljen novac za autobuske karte. U Centru je bilo 50 ljudi. Od toga, samo nas 17 je tu tražilo pomoć od droge. Ostali su bili kriminalci. Za nekima od njih su raspisane i poternice.


U "Raskršću" je ovaj mladić odmah primljen:


- Odmah je dobio najbolju moguću negu, odveden je na lekarski pregled, i pshilog i pshiterapeut već rade sa njim - kaže Svetlana Ivanović iz "Raskršća". - Danas mu se prvi put pojavio blagi osmeh na licu.

POVEZANE VESTI

Petak 10.08.2012. 10:23
Док више од пола Србије једва преживљава а деца нам се онесвешћују од неухрањености ми сад треба да ронимо сузе над наркоманском багром ? Да неће и они парадирати због угрожености ? Још мало па нормалан човек неће моћи изаћи напољу од оваквих ликова .
Petak 10.08.2012. 12:20
A sta narkomani rade drugim ljudima da bi dosli do droge. Otimaju, ubijaju najrodjenije, kradu, prostituishu se, svoju rodjenu djecu podvode i koj ejos zlo sve ne rade. U Irau, Maleziji, Indoneziji, Kini i drugim zemljama kazna za posjedovanje droge je smrt. Znaju ljudi koje je zlo droga pa nosioce tog zla ubijaju da ne unistavau druge ljude. Lopatom po dupetu ili ih slati u Iran na terapiju Kaljishnikov. Dosta je vise te bagre, gradovi i sela su postali nesigurni zbog narkomana koi za drogu chine svako zlo koje im moze pasti na pamet.
Petak 10.08.2012. 14:37
bagra jedna narkomanska, bas me dirnuo njegov osmeh...!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online