Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 27.08.2012.
09:54
telegraf.rs A

Svedok: Taton sam skočio, terali me da lažem

Penzionisani policajac i čuvar garaže na Obilićevom vencu Dragan C. (61) je dao izjavu u Prvom osnovnom sudu u kojoj tvrdi da je navijač francuskog Tuluza Bris Taton sam skočio sa platoa Obilićevog venca bežeći od navijača Partizana posle opšte uče.

Taton bio svestan kada je Hitna pomoć stigla što se vidi i na fotografijama

"Oko 17.30 časova nalazio sam se u prizemlju garaže, blizu stepeništa koje vodi u ulicu Maršala Birjuzova. U jednom trenutku sam video da mladić (kasnije sam saznao, Bris Taton) skače sa platoa Obilićevog venca i pada pored mene. Odmah sam mu prišao, bio je povređen, ali svestan. Ubrzo je došla Hitna pomoć", navodi očevidac u svom iskazu.

On tvrdi da prilikom pada Tatona niko nije bio pored njega, niti na stepeništu.

"Kada sam ga unosio u kola Hitne pomoći rekao mi je: 'Maj frend'! Sa mnom je bio i kolporter koji mi je rekao da je Taton, bežeći od tuče, naskočio na žardinjeru i preskočio ogradu. Videli smo da su u žardinjeri ostali tragovi njegovih patika", dodaje Dragan C.

Ta žardinjera je uklonjena posle Tatonovog skoka. "Inspektori su čak insistirali da promenim izjavu i da kažem da je Taton bačen. Nisam pristao i od tada me u vezi ovog slučaja niko nije zvao", piše na kraju njegove izjave.

Advokat Svetozar Vujačić, branilac osuđenog Dejana Puzigaće, koji je u bekstvu, najavljuje da je ovaj dokaz od presudne važnosti da odbrana 15 osuđenih navijača Partizana zatraži novo suđenje.

"U pitanju je, evidentno, jedna od brojnih presuda koja je doneta pod političkim pritiskom u datom trenutku" smatra Vujačić.

Kazne Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći, koji se nalaze u bekstvu i za kojima su izdate međunarodne poternice, smanjene su sa 35 i 32 na 15, odnosno 14 godina, Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću sa 30 na 13 godina zatvora, po osam i po dobili su osuđeni Branimir Četnik i Vladan Suvajac, koji su ranije bili osuđeni na 14 godina, a Milanu Vujoviću ista kazna smanjena je na osam godina.

Sa 14 i 12 godina na po sedam godina osuđeni su Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać i Bojan Matijević. Stepi Petroviću kazna je smanjena sa pet na četiri godine, na koliko je potvrđena Dejanu Stankoviću. Vladimiru Boškoviću potvrđena je uslovna osuda od osam meseci zatvora s rokom provere od dve godine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.08.2012. 10:00
Sef policije Veljovic i svi njegovi inspektori koji su ucestvovali u tom gnusnom delu odmah u Bacvansku ulicu u istrazni zatvor. Naravno ne treba izostaviti ni javne tuzioce i sudija koji su sudili po zahtevu zutih bandita, utvrditi ko je to naredio (mi znamo da je to bio licno Tadic i Djilas) i onda i njih u zatvor.
Ponedeljak 27.08.2012. 10:02
Жао ми је овог Француза, због једног Де Гола њих увек доживљавам другачије, иако су нам много зла нанели деведесетих. Али најбоље је да се утврди права истина о овом трагичном случају, због српских квазиевропејаца неки младићи су унапред били осуђени и добили драконске казне. Свачија одговорност треба бити утврђена али поштено!
Ponedeljak 27.08.2012. 10:05
Otpustiti iz policije inspektore i sve koji su na njih vrsili pritisak .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online