Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 12.09.2012.
14:22 >> 15:22h
Beta A

Pretukli mladiće zato što su mislili da su gejevi

Petorica mladića iz Smedereva pretukli su jednog Beograđanina i jednog Kraljevčanina zbog pogrešne procene njihove seksualne orjentacije. Mislili su da pripadaju LGBT populaciji. Smederevska policija im je odredila zadržavanje.

Petorica mladića iz Smedereva pretukli su jednog Beograđanina i jednog Kraljevčanina zbog loše procene njihove seksualne orjentacije (Foto: Ilustracija)
 

Policija je saopštila da su Mario M. (23), Nemanja M. (20), Slobodan S. (23), Lazar R. (19) i Aleksandar J. (22) osumnjičeni da su, u noći između 3. i 4. septembra, u strogom centru grada, nakon kraće rasprave, pretukli dvojicu mladića iz Beograda i Kraljeva.

"Povod za raspravu i tuču bilo je uverenje napadača da su dvojica mladića pripadnici gej populacije", navela je policija u saopštenju.

U tuči je N. K. (22) iz Beograda zadobio teške, a S. M. (23) iz Kraljeva lake telesne povrede.

Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Alijansa očekuje efikasno procesuiranje napadača

 

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravila je hapšenje osoba osumnjičenih da su u Smederevu napali dvojicu mladića za koje su mislili da su pripadnici gej populacije.

"GSA očekuje i da će tužilaštvo i sud u Smederevu takođe biti efikasni i da će ovaj slučaj vrlo brzo dobiti i adekvatan sudski epilog. GSA je veoma zadovoljna radom policije na ovom slučaju i pozdravlja efikasnost Policijske uprave u Smederevu u identifikaciji napadača i njihovom brzom privođenju pravdi", navodi se u saopštenju Alijanse.

 

Ta organizacija smatra da se jedino profesionalnim radom policije i drugih nadležnih organa može stati na put nasilju i diskriminaciji i poslati jasna poruka da su svi građani zaštićeni i jednaki pred zakonom, bez obzira na njihova lična svojstva.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.09.2012. 15:23
sad razmišljam - stvarno je onaj LjUBEK u pravu... mnogo su veće pederčine ovi što napadaju kao hijene u čoporu, nego ovi drugi... u ovom slučaju normalni momci...?
Sreda 12.09.2012. 15:11
Sta ce klinci... Culi su negde od zdravstvenih radnika da je preventiva najvaznija...
Sreda 12.09.2012. 22:32
Voleo bih tako da naletim na takvu grupu huligana i da pomisle za mene da sam gay,pisali bi izjavu policiji ali sedam dana posle usmeno,pismeno cisto sumnjam!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online