Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 24.09.2012.
14:27
Beta A

DSS: Kaznite Čanka zbog prebijanja građanina; Advokat: Nadležni ne zovu

Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je da država i nadležni organi primereno kazne predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka, zbog, kako navode u DSS-u, sramnog prebijanja građanina. Čankov advokat Milan Đukić kaže da ni jedan od nadležnih organa još nije stupio u kontakt s njegovim klijentom.

Neki mediji su preneli da je u Novom Sadu u noći između subote i nedelje brutalno pretučen Beograđanin Pavle Lešanović, koji je za to optužio Nenada Čanka i njegove telohranitelje.

Petar Petković:DSS osuđuje siledžijstvo Nenada Čanka

DSS ističe i da mora da se utvrdi o kakvom obezbeđenju je reč odnosno da li je to državno ili privatno obezbeđenje lidera LSV-a.

"DSS najoštrije osuđuje siledžijstvo Nenada Čanka. Smatramo da država i nadležni organi odmah moraju da reaguju i primereno kazne Čanka zbog sramnog prebijanja građanina. Ukoliko političari u svoje ruke uzimaju da na ulici uspostavljaju red i tuku građane onda je to najgora moguća poruka koja može da se pošalje", rekao je portparol DSS-a Petar Petković i istakao da je apsolutno neprihvatljivo da Čanak koristi obezbeđenje da se obračuna i fizički prebija čoveka, zbog čega se, kako je kazao, mora jasno utvrditi o kakvom je obezbeđenju reč.

"Da li o državnom koje se koristi za prebijanje građana ili je to njegovo privatno oebzbeđenje", rekao je Petković i dodao da se radi o "najgorem vidu bahatosti" i da to

NS: Čanak da bude izveden pred lice pravde

što je Čanak uradio zahteva najitnije reagovanje Tužilaštva koje mora da ga privede i saglasno propisima kazni.

Nakon što su neki mediji preneli o incidentu u Novom Sadu, Nenad Čanak je negirao da je do takvog incidenta došlo.

Advokat: Niko od nadležnih nije pozvao Čanka

Advokat lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka Milan Đukić izjavio je
danas da ni jedan od nadležnih organa još nije stupio u kontakt s njegovim klijentom povodom istrage o incidentu u kojem je navodno pretučen Beograđanin Pavle Lešanović.

On je rekao da je Čanak na raspolaganju nadležnima i da mu je u interesu da se sudski dokaže istina o spornom subotnjem događaju u Novom Sadu. On je najavio da će Čanak pokrenuti sudski postupak.

Đukić je podsetio da su u Urgentnom centru u Beogradu Lešanović konstatovane lake telesne povrede i rekao da se u takvim slučajevima može podneti samo privatna krivična tužba.

Danilo Ikodinović, vlasnik novosadske kafane "Tako je suđeno" ispred koje se dogodio incident, objavio je na Tviteru da je policiji ispričao sve o događaju i da u interesu istrage ne može da o tome govori u javnosti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.09.2012. 14:28
Da je osteceni pametan,pa da priceka tu glavurdu negde na samstvo ,pa da ga izmlati ko kantu.,paposle neka hoda na dva stapa....
Ponedeljak 24.09.2012. 15:10
Svaka ti je na mestu Petre samo da li ima koristi...sumnjam!! DS i cvarak kao i ministri ove "nove" vlade su u neraskidivoj vezi a takvo im je i reagovanje. Zamisli samo da cvarak pokrece sudski postupak... To mi dodje isto kao kada bi miki tuzio trezne sto i oni nisu notorno pijani i u komi!??
Ponedeljak 24.09.2012. 19:16
Očito da ova fašistička zver posle zahteva da veše po Srbiji političke neistomišljenike zadovoljila sa premlaćivanjem građana Srbije.. Bezobraznim saopštenjem da je bio u misiji zaštite svoje čini mi se rođake posetio me na peiči o Muji koji je ntrčao na nož s dva tri puta, al on nije Mujo već zver kojoj se mora stati na put a to jedino može država Srbija..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online