Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Subota 06.10.2012.
09:11 >> 14:10h
Beta, rts rs A

Dulić uhapšen, spasio ga imunitet

Bivšem ministru Oliveru Duliću policija u Subotici predala je jutros zahtev za privođenje zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. Dulić se tada pozvao na poslanički imunitet, da bi u paralamentu održao konferenciju za novinare. Skupština Srbije će na sednici zakazanoj u ponedeljak raspravljati o Dulićevom imunitetu, a dok parlament o tome ne odluči Dulić ne može da bude zadržan u policiji.

Policija je pokušala da privede bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja : Dulić se pozvao na imunitet
 

U Skupštini Srbije Oliver Dulić je izjavio da se neće više pozivati na poslanički imunitet i da nema potrebe da se zbog njega sastaje ni Administrativni odbor ni Skupština.

Međutim, na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, Administrativni odbor Skupštine Srbije jutros se sastao i odlučio da ukine imunitet Duliću.

Povod za Dulićevo privođenje je poslovanje firme "Nuba" i postavljanje optičkih kablova u Srbiji, a osim bivšeg ministra policija je jutros privela i bivšeg pomoćnika ministra za prostorno planiranje Nebojšu Janjića i bivšeg generalnog direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije", u vreme Dulićevog mandata, Zorana Drobnjaka.

Drobnjak je dao policiju izjavu, nakon čega je pušten, a u toku je saslušanje Janjića.

Dulić je ranije dovođen u vezu sa aferom oko izdavanja dozvola slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž srpskih puteva.

Nuba: Dozvola dobijena na zakonit način

Slovenačka kompanija "Nuba savetovanje i investiranje" danas je saopštila da je njena firma Nuba Invest na zakonit način dobila građevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže u Srbiji.

Za taj posao "Nuba" podnela zahtev nadležnom ministarstvu samo par meseci nakon registracije preduzeća u Srbiji, u septembru 2009. godine Dozvolu od resornog ministarstva "Nuba" je dobila već 16. oktobra. Trinaest dana kasnije, Ministarstvo je u ime ove firme, uputilo zahtev preduzeću "Putevi Srbije" radi izdavanja saglasnosti za postavljanje optičkog kabla na relaciji Batrovci-Beograd.

Zahtev je potpisao ministar Oliver Dulić.

"Putevi Srbije" prvo odbijaju zahtev nalazeću da je "Nuba" nekvalifikovana za taj posao. Odluka se, ipak, naknadno menja i favorizovana firma - uprkos manjkavom zahtevu i uz asistenciju ministarstva koje ignoriše primedbe - dobija posao.

Na problematičnost ovog postupka prvi je ukazao Savet za borbu protiv korupcije još u novembru 2010. godine

Kako su tada preneli mediji Savet za borbu protiv korupcije detaljno je istražio kako su izdate dozvole preduzeću "Nuba invest" i otkro da ova firma, zahvaljujući dozvolama Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i JP "Putevi Srbije", godinu dana bila jedino preduzeće koje je postavljalo cevi sa optičkim kablovima,

uprkos činjenici da u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije (RATEL) nije ni bila registrovana kao operater.

"Nuba invest" je gradila mrežu optičkih kablova prema Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, dok su aktuelni operateri u Srbiji, poput Telenora i SBB-a, do svojih prvih dozvola uspeli da dođu tek posle godinu dana.

POVEZANE VESTI

Subota 06.10.2012. 09:13
Хвала ти Боже! Лепше вести од давно није било!
Subota 06.10.2012. 09:14
Kakav crni imunitet. U gulag sa njim pa da vidimo kako je imun na batine!!!
Subota 06.10.2012. 09:16
Имун човек на закон. Начекајте га па одредите 100годишњи имунитет на слободу. Нискочелна фекалија...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online