Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.11.2012.
15:07
Beta A

Knežević oslobođen optužbe

Specijalni sud oslobodio je ministra poljoprivrede Gorana Kneževića optužbe da je, dok je bio gradonačelnik Zrenjanina, oštetio državu za 150 miliona dinara. Po izlasku iz suda, Knežević je izjavi da je "presuda specijalnog suda potvrda da nije radio ništa protivzakonito dok je bio gradonačelnik Zrenjanina."

Sudski proces koji se vodiO protiv mene montirala Demokratska stranka : Goran Knežević
 

Sudsko veće sudije Maje Kovačević oslobodilo je optužbi još osamnaestoricu okrivljenih, među kojima su i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina, koji su se teretili za malverzacije građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine i za nameštanje tendera.

Knežević: Dokazano da nisam radio protivzakonito

 

"Nisam radio ništa protiv zakona i kada bi bio u prilici ponovo bih tako uradio u interesu države i građana", kazao je Knežević novinarima ispred Specijalnog suda.

 

Upitan da li će tužiti državu zato što je bio u pritvoru 13 meseci Knežević je odgovorio "ima vremena".

 

"Od sutra me čekaju novi zadaci u poljoprivredi i nadam se da ću u najskorije vreme uspeti da rešim bar jedan".

 

Kneževićev branilac Krsto Bobot kazao je da će po pravosnažnosti presude posavetovati Kneževića da iskoristi svoja zakonska prava, zbog neosnovanog pritvora.

 

Bobot je rekao i da očekuje da će žalba Tužilaštva za organizovani kriminal na ovu presudu biti odbijena.

 

"Zadovoljni smo presudom i to je potvrda onog što smo tokom postupka govorili - da je Knežević nevin i da je postupak iniciran iz razloga koji nemaju veze sa dokazima", kazao je Knežević.

Jedini koji je optužen i to na godinu dana je načelnik Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikola Halas, koji je dao nalog da se izradi rešenje kojim se daje gradsko zemljište na zakup 99 godina Bojanu Selimoviću i Branku Savkoviću, koji su takođe bili obuhvaćeni optužnicom, ali je Selimović preminuo.

Rešenje kojim se tereti Halas, na kraju je potpisao Knežević.

Podsetimo, na optuženičkoj klupi bili su tadašnji pomoćnik gradonačelnika za privredu Ivan Dević, bivši načelnik finansija u gradskoj upravi David Dimkić, kao i Milorad Ponoćko, Božidar Đurica i Lasko Fuks iz Direkcije za izgradnju i uređenje Zrenjanina, nekadašnji direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Bratislav Tomić, direktor Turišticke organizacije Zrenjanjina Milan Milošev, advokat Đorđe Matić, kao i vlasnici i saradnici agencije za obezbeđenje "Gvozden" Uglješa Grgur, Marijana Šarenac i Vladan Racić.

Optuženi su bili i biznismen iz Novog Sada Mile Unčanin, vlasnik nekoliko prevoznih preduzeća Mile Jerković, zrenjaninski preduzetnici Milorad Smiljković, Mladen Živković i Miloš Baždar, kao i biznismen iz Crne Gore Ranko Babović i beogradski investitor Branko Savković.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u završnoj reči da optuženi budu proglašeni krivim i osudjeni na dve do šest godina zatvora.

Knežević je nedavno izjavio da očekuje oslobađajuću presudu i kraj suđenja. On je u završnoj reči istakao da je sudski proces koji se vodi protiv njega montirala Demokratska stranka, čiji je on bio funkcioner.

Njegova odbrana je u završnoj reči u sredu predložila da ga sud oslobodi optužbi ističući da navodi optužnice nisu dokazani.

Knežević je do hapšenja oktobra 2008. godine, bio funkcioner DS, a potom je prešao u Srpsku naprednu stranku.

Četvrtak 01.11.2012. 16:07
Obavešten je on šta će se dešavati na ovim prostorima, zato je i ušao u SNS. Niko više nije očekivao da će biti osuđen za bilo šta. Sada su mu širom otvorili vrata.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online