Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.12.2012.
05:46
Danas A

Saslušanje Miškovića: "Lista od 24" i još ponešto

Šta bi sve moglo da interesuje inspektore radne grupe koji bi danas trebalo da saslušaju Miroslava Miškovića? Ovo pitanje je već danima predmet spekulacija, ali gotovo je izvesno da će to biti bar neki od predmeta sa "liste od 24", koju je Evropska komisija dostavila Srbiji kao primere institucionalne korupcije uglavnom u privatizaciji, piše beogradski Danas.

Dovodi se u vezu sa nekoliko spornih slučajeva: Miroslav Mišković, vlasnkik Delte
 

Na tom spisku, rađenom uglavnom prema izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije, Mišković se dovodili u vezu sa nekoliko spornih slučajeva. Među njima je pokušaj da se zemljište na kome je njegov Delreal imao pravo korišćenja konvertuje u vlasništvo, ali bez nadoknade, jer je vrednost te lokacije, u izveštaju procenitelja, taman tolika da pokrije troškove koje je Del real uložio.

Pročitajte još:

* "Mišković i članovi njegove porodice nikad nisu poslovali s inkriminisanim osobama "

* Mišković u policiji bez branilaca

Iz Delta holdinga saopštili su da procedura nije sprovedena do kraja i da ta kompanija još nije upisana kao vlasnik. Mišković se pominje i kao akter u potpisivanju memoranduma o razumevanju, koji je sklopio sa Milanom Bekom i Slobodanom Radulovićem u kabinetu tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice, što im je obezbedilo institucionalnu podršku za kasniju privatizaciju.

Takođe, on se vezuje i za spornu prodaju državnog i paketa malih akcionara Luke Beograd, pri čemu u cenu nije ušla prava procena vrednosti te kompanije. Njegovo ime kasnije se više nije pojavljivalo u tom slučaju, kao ni u privatizaciji Večernjih novosti, iako je u početku bilo nagoveštaja da je, uz Stanka Caneta Subotića i Milana Beka, i on jedan od učesnika.

Osim predmeta sa liste EU, očekuje se da će policiju interesovati i njegove veze sa Darkom Šarićem, o čemu su tek nedavno počeli da izveštavaju neki mediji, navodeći da je veza dugogodišnja i da o njoj svedoči niz zajedničkih poslova, poput izgradnje Belvila. Takođe, interesantni bi mogli da budu i detalji o privatizaciji putarskih preduzeća, u koje je ušao zajedno sa Milom Đuraškovićem iz Nibens grupe.

I iz tog posla se povukao, dok je Đurašković prošle godine uhapšen zbog malverzacija u kruševačkom FAM-u i posle nekoliko meseci je pušten da se brani sa slobode. Koliki je tačno broj privatizacija u kojima je Mišković učestvovao biće i za policiju teško da sazna.

U većini slučajeva kupovao je preko posrednika, bilo da su to ćerka firme kiparskog Hemslejd, gde je of šor sedište i svih njegovih preduzeća iz sastava Delta holdinga, ili preko trećih lica, pri čemu se, u slučaju kragujevačke trgovinske kuće u ulozi kupca našla i jedna sekretarica advokatske kancelarije, koja je ubrzo potom ugovor prenela na Miškovića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online