Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.12.2012.
05:30
Novi magazin A

Policija traži vezu Miškovića i Šarića

Policija pokušava da dokaže da su Mišković, njegove kompanije, a pre svega njegov sin Marko imali poslovne odnose sa narkoklanom Darka Šarića, piše Novi Magazin. Dokumentacija koju su srpski operativci prikupili u saradnji sa kolegama iz Austrije i Holandije obimna je i mogla bi žestoko da uzdrma Deltinu imperiju, piše ovaj nedeljnik.

Hoće li policijska istraga pokazati da su Mišković i darko Šarić sarađivali?
 

Jedan od dokumenata kojima se barata, a u koji je Novi Magazin imao uvid, predstavlja dokaz o prebacivanju tri miliona evra sa računa firme za koju se veruje da je u vlasništvu Miškovića, i to mlađeg - Marka, na račun firme koja je u rukama Darka Šarića. Veruje se kako su Miškovići od Šarića pozajmili 5,5 miliona evra u kešu, a zatim ih vratili kroz dve uplate - od 3 i 2,5 miliona evra.

Osnov za uplatu su bile navodne konsalting usluge za ispitivanje tržišta. Šarić je potom taj novac prebacio na Metals banku koju je kontrolisao, piše Novi Magazin. Iz dokumenta koje ekskluzivno objavljuje ovaj list vidi se da je firma Great Investments Corporation registrovana u Limasolu na Kipru, a za koju se pretpostavlja da je pod kontrolom vlasnika Delte uplatila 3 miliona evra na račun firme Financial Angels koja je registrovana u američkoj državi Delaver. Uplata je izvršena preko računa u Rajfajzenlend banci u Austriji. Dokumentacija je policija pronašla tokom kontrole u Metals banci, matičnoj banci Šarića.

Novi magazin podseća da je već pisao da su o poslovanju Miškovića i Šarića, na suđenju Šarićevoj kriminalnoj grupi, svedočila dvojica optuženih - Nebojša Jestrović i Predrag Milosavljević.

Jestrović, koji je osnivač Šarićevog preduzeća Municipium S, je tada prvi izjavio da su Financial Angels i radili konsalting usluge za Great Investments, iza kojeg je stajao Marko Mišković, sin Miroslava Miškovića.

"Bilo je problema sa plaćenjem tih usluga pa sam ja sa Predragom Milosavljevićem otišao na sastanak sa Markom Miškovićem, sa kojim je bio i jedan službenik Bezbednosno-informativne agencije. Ni tada nije platio nego tek nakon drugog sastanka, jer mu je nešto odgovaralo da prebacuje pare sa računa na račun," rekao je Jestrović.

Nakon Jestrovića, o poslovanju Miškovića i Šarića svedočio je i Milosavljević, jedan od Šarićevih finansijskih direktora, a čija je supruga zvanično bila osnivač Financial angels. Milosavljević je takođe potvrdio poslovanje Šarića i Miškovića.

"Jestrović i ja smo se sastali sa Markom Miškovićem i njegovim saradnicima oko nekog plaćanja. To je bilo u prvoj polovini 2008. Mislim da je Mišković trebao da plati 5 miliona evra," rekao je tada Milosavljević.

O ovoj poslovnoj vezi svedočio je i Zoran Ćopić, koji je potvrdio da je Mišković Šariću vratio 5 miliona evra. Protiv Ćopića, optuženog da je prao novac za Šarića, vodi se postupak u Banjaluci. On je jednom prilikom rekao da je u ispostavi Univerzal banke u Francuskoj ulici u Beogradu bio sa optuženim Andrijom Krlovićem, a da ih je na sastanak vodio Marko Mišković koji je od direktorke banke tražio kredit od 6,7 miliona evra, piše Novi Magazin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online