Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 12.12.2012.
07:42 >> 17:44h
RTS, Beta A

Privedeni Miroslav i Marko Mišković

Kako javlja RTS, Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je Miroslava i Marka Miškovića i još osam lica, među kojima je i Milo Đurašković. Oni se sumnjiče za mahinacije, "teške" preko 30 miliona evra, prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

Privođenje Miroslava Miškovića
 

Radna grupa Uprave kriminalističke policije, kako saznaje RTS, privela je Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga", Marka Miškovića, vlasnika firme "Mera investment fund" i Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe", "Šer korporacije" i Preduzeća za puteve (PZP) Niš.


Policija je, takođe, privela i bivše direktore PZP Niš Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića, direktora "Šer korporacije" Ristu Ristića, predsednika Skupštine akcionara PZP Niš Dejana Jevtića, akcionara PZP Niš Zorana Kaitovića, direktora "Delta brokera" Predraga Filipović i procenitelja "Konzita" Rašo Zdravka.

Određeno policijsko zadržavanje od 48 sati

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, biznismenu Milu Đuraškoviću i za još sedmoro osoba, koji su jutros privedeni, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, potvrđeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije.

Kako RTS javlja, oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća čime su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra za Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića.


Miroslavu Miškoviću je, kako se sumnja, u jednoj transakciji, pribavljena imovinska korist od oko milion i po evra za koliko mu je na ime povraćaja kredita više isplaćeno. Prethodno je Preduzeće za puteve Niš je za privatizaciju PZP Beograd 2005. godine uzelo 23 miliona evra kredita od Miškovićeve firme "Hemslejd trejding limitid" sa Kipra, sa godišnjom kamatom od tri odsto. Međutim, umesto 25 miliona evra kredita sa kamatom, isplaćeno mu je 26,5 miliona evra.


Milo Đurašković, vlasnik "Nibens korporacije", "Šer korporacije", firme "Emisio broker" i privatizovanih preduzeća za puteve, kako saznajemo, sumnjiči se da je zloupotrebom službenog položaja stekao imovinsku korist u iznosu od oko 12 miliona evra prilikom kupoprodaje akcija rudnika krečnjaka "Nemetali Topola". Na njegove lične račune "leglo" je oko 4,5 miliona evra, a na račun "Šer korporacije", čiji je vlasnik, oko 7,5 miliona evra.


Marku Miškoviću, vlasniku "Mera investment fund BV" sa Holandskih Antila, pribavljena je imovinska korist u iznosu od oko 18 miliona evra razlikom u ceni kupovine i prodaje 47,59 odsto akcija PZP-a Niš, javlja RTS.

Radisavljević: Prisvojili 2,87 milijardi dinara

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da se Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković krivičnom prijavom terete da su iz privatizovanih putarskih preduzeća prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Prema navodima krivične prijave, Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve Niš, a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - Beograd, Kragujevac, Vranje, Srem put, Bačka put i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti od oko dve milijarde i 870 miliona dinara, kazao je Radisavljević za Radioteleviziju Srbije.


Specijalni tužilac je kazao da je zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet tokom 2005. godine kupovinom Preduzeća za puteve Beograd, koju je sa 23 miliona evra finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".

POVEZANE VESTI

Sreda 12.12.2012. 08:25
ma teatar nece nista da mu fali ni dlaku :)
Sreda 12.12.2012. 08:48
vec vidim popodne oslobodjeni svih optuzbi nedostatak dokaza tajne koverte sa strane u ruke odlazak iz zemlje itd
Sreda 12.12.2012. 14:28
Da su od tih silnih para podelili malo skolama,bolnicama i narodnim kuhinjama nista od ovoga ne bi ni bilo ali pare su cudo.Sad odgovarajte ali meni je vaznije da se uhapse oni koji su im uz mito ovo dozvolili i zatvarali oci.Sve mu oteti sto ima i da progovori ko mu je davao te silne dozvole iz vlade i sve lepo u zatvor.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online