Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 13.12.2012.
12:30
Večernje novosti A

Đurašković ključ za celu aferu

Đuraškovićeva "Nibens grupa“ osnovana je 2005. godine i većinom se bavila asfaltiranjem i rekonstruisanjem ulica na teritoriji Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca i Vranja. Vlasnik je i osnivač preduzeća "Šer korporacija", kao i većinski vlasnik PZP "Niš", a i istovremeno je bio predsednik Upravnog odbora PZP "Beograd", jednog od članova "Nibens grupe", pišu Večernje novosti.

Milo Đurašković, osnivač Nibens grupe
 

"Nibens grupu“ još čine preduzeća za puteve "Vranje“, "Kragujevac“ i "Vojvodinaput-Bačkaput“, privredna društva takođe u njegovom većinskom vlasništvu. Đurašković je preko PZP "Beograd" istovremeno i većinski vlasnik akcionarskog društva FAM. U svim tim akcionarskim i društvima sa ograničenom odgovornošću, Đurašković je vlasnik između 80 i 90 odsto kapitala, a "Nibens grupa“ je zapošljavala oko pet hiljada radnika.

Milo Đurašković je uhapšen 12. maja 2011. godine zbog sumnje da je sa šestoricom saradnika oštetio kruševački FAM za 35 miliona evra. Šest meseci kasnije, protiv njih je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu u kojoj se navodi da su saradnici po dogovoru i po nalogu Đuraškovića, korišćenjem poslovne i privredne strukture privrednih društava u njegovom vlasništvu, kroz poslovne odnose koji su služili isključivo za izvlačenje kapitala iz Fabrike maziva i prenošenju na privredno društvo "Šer" i "Nibens grupu", radi iskazivanja simulovanih prihoda u bilansu "Šera", omogućili isplatu dobiti i zarade Đuraškoviću uz istovremeno smanjenje kapitala FAM.

Suđenje je počelo krajem februara pred Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda. Na početku glavnog pretresa, Đurašković je negirao sve navode optužnice tvrdeći da se protiv njega vodi politički proces.

Godinu dana po hapšenju, Đurašković je pušten iz pritvora, kad mu je određen kućni pritvor uz nošenje elektronske narukvice. Pre mesec dana ukinuto je i ovo rešenje, posle čega se branio sa slobode.

Istog dana kad je uhapšen od Đuraškovića su oduzeta skupocena platna poznatih srpskih slikara Konjovića, Lubarde, Vozarevića... Pored toga oduzete su mu i ogrlice sa dijamantima, brilijantima i ostalim dragim kamenjem, vredan nakit, ekskluzivne marke satova, tri luksuzna vozila.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.12.2012. 13:48
Kljuc nego sta,ja sam odavno tvrdio da je KLJUC resenje,kljuc u bravu,zatvoriti firme,zatvoriti ove lopine u celije i izgubiti kljuc.Sve lezi u kljucu.
Četvrtak 13.12.2012. 15:28
Па људи, јел ви видите да су то све црногорци.
Četvrtak 13.12.2012. 15:19
" ne znas ti da je pohlepa teska bolest" rece mi jednom moj prijatelj kad sam citajuci novine izgovarala cuveno c c c ne verujuci ni ocima ni usima...Ko je pohlepan on nema ni mere ni granice i u svemu samo vidi pare i pare...ne interesuje ga ni rodjena majka ni dete a sto kazu "gazi preko leseva" ima i toga...Nasmejala me gorko i ona Veljina recenica u kojoj ima isitne za pohlepne: "Ja im rekao da kraduckaju po malo a ne toliko"...svaki lopov na kraju dolija zbog gubitka osecaja mere...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online