Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 13.12.2012.
09:04
B92 A

Mišković na saslušanju u 13 sati

Saslušanje Miroslava Miškovića zakazano za 13 sati, saznaju beogradski mediji. Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i Marko Mišković trebalo bi da budu saslušani tokom dana.

Predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković
 

Zdenko Tomanović, jedan od advokata Miroslava Miškovića, odbio je da da izjavu za B92 dok njegov klijent ne iznese odbranu. RTS nezvanično saznaje da do sada saslušani Zoran Kaitović, Rašo Zdravko, i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović

Da podsetimo, rаdnа grupа Uprаve kriminаlističke policije privelа je Miroslаva Miškovića, vlаsnikа "Deltа holdingа", Mаrkа Miškovićа, vlаsnikа firme "Mera investment fund" i Milа Đurаškovićа, vlаsnikа "Nibens grupe", "Šer korporаcije" i Preduzećа zа puteve (PZP) "Niš", kаo i još sedаm osobа.

Policijа je, tаkođe, privelа i bivše direktore PZP "Niš" Milutinа Gаševićа i Zorаnа Mihаilovićа, direktorа „ Šer korporаcije" Ristu Ristićа, predsednikа Skupštine аkcionаrа PZP "Niš" Dejаnа Jevtićа, аkcionаrа PZP "Niš" Zorаnа Kаitovićа, direktorа "Deltа brokerа" Predrаgа Filipović i proceniteljа "Konzitа" Rаšo Zdrаvkа.

Svi privedeni se prvo bili odvedeni u policiju, a zatim odatle u Tužilaštvo za organizovani kriminal, u kome su neki bili saslušani.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da istraga o poslovanju Miroslava MIškovića u vezi s "Nibens grupom" nije završena, odnosno, kako je rekao, trenutno se upoređuju finansijski izveštaji. Takođe, kazao je Radisavljević, vodi se i istraga koja bi trebalo da pokaže kako je Mišković došao do novca koji je uložio u "Nibens grupu".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je posle privođenja poručio da "niko, pa ni Mišković, ne može da pobedi Srbiju", a rekao je i da su mu iz policije prenete Miškovićeve reči prilikom privođenja. MUP je naveo da je Vučiću prećeno, zbog čega mu je podignut nivo bezbednosti na najviši nivo, a Miškovićevi advokati su demantovali da je pretnji bilo.

Advokatska kancelarija kompanije "Delta" demantovala je medijska nezvanična saznanja koja je u jednom trenutku potvrdio i direktor policije Milorad Veljović da je pri privođenju Mišković, izjavio da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je proteklih meseci govorio o mogućem privođenju Miškovića, neće dočekati sinoćnje gostovanje na RTS-u.

Podsećamo, vlasnik Delta holdinga je drugi put saslušan u MUP-u u ponedeljak. Istog dana je saslušan i suvlasnik Nibensa Milo Đurašković.

Sin vlasnika "Delta holdinga" Marko Mišković saslušan je u petak u policiji, u svojstvu građanina, o saradnji svog preduzeća "Mera investment fond" s Đuraškovićevom "Nibens grupom". Marko Mišković je trebalo ove sedmice da ponovo bude saslušan u svojstvu građanina u policiji.


On je sprečen na aerodromu "Nikola Tesla" da avionom napusti zemlju i policija mu je oduzela pasoš kao meru za obezbeđenje prisustva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka.

Njegov otac, Miroslav Mišković, saslušan je prvi put prošlog ponedeljka o poslovanju firme "Delreal".

Insajder se bavio spornim privatizacijama putarskih preduzeća još 2009. Vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đuraškovć uhapšen je još u maju prošle godine, a tereti se da je zloupotrebom službenog položaja oštetio preduzeće FAM Kruševac, za više od 32 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.12.2012. 09:23
КАД НЕ ИГРА ЂОКОВИЋ ДОБАР ЈЕ И МИШКОВИЋ. САМО ДА СЕ НАРОД ЗАЛУДИ И НЕ ВИДИ ИЗДАЈУ РАСПАРЧАНЕ СРБИЈЕ. БУДИ СЕ СРБИНЕ.
Četvrtak 13.12.2012. 09:11
Слобода за Мишковића. Правда за његове хиљаде радника које ће Вучић отпустити и поставити свог човека на место Мишковића.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online