Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 16.12.2012.
21:11
Danas A

Protiv Miškovića šest svedoka

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je saslušanje šest svedoka u istrazi protiv vlasnika Delte Miroslava Miškovića. Kako saznaje dnevnik Danas, najverovatnije će tokom istrage biti saslušan i predstavnik kompanije Delta.

Tokom istrage će najverovatnije biti saslušan i predstavnik Miškovićeve kompanije Delta
 

Očekuje se da bi saslušanje svedoka u istrazi moglo da počne već ove sedmice, ali za sada nema zvaničnih informacija kog dana će saslušanje svedoka i početi.

Ranije saslušanje svedoka odgovara odbrani osumnjičenih biznismena, jer bi branioci odmah nakon njihovog saslušanja mogli da zatraže puštanje na slobodu svojih klijenata, zbog prestanka razloga za zadržavanje u pritvoru.

Advokat Zdenko Tomanović, branilac vlasnika Delte Miroslava Miškovića, rekao je da će u ponedeljak u Specijalnom sudu uložiti žalbu na određivanje pritvora do 30 dana svom klijentu. On naglašava da Miroslav Mišković nije izvršio nijedno krivično delo za koje se tereti, "jer se njemu stavlja na teret finansijsko investiranje, koje je dozvoljeno svuda u svetu“.

"To nije ni upravljanje preduzećem, niti raspolaganje imovinom preduzeća, već je to

Mišković iz zatvora: Srušiću Vladu!

finansijsko ulaganje uz određenu kamatu. To je pravno dozvoljeno. Za svako investiranje postoji saglasnost nadležnog državnog organa i niti je oštećena država, niti je bilo ko oštećen. To što mu se stavlja na teret nije krivično delo", zaključio je Tomanović.

Protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića i još sedmorice direktora sudija za prethodni postupak Specijalnog suda doneo je rešenje o pritvoru, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.12.2012. 21:14
Sve je to naređeno iz inostranstva...
Nedelja 16.12.2012. 21:50
како год желе да покажу да не стварају афере него да нешто изгурају и до краја , а за то време КиМ у заборав , сви ће они отићи у историјски апендикс, тамо им је и место
Nedelja 16.12.2012. 22:39
Za Miskovica su i vrapci na grani znali! To je odlican potez, ali ni izbliza ne zadire u srz problema Srpskog naroda! Vracanje imovine proteranih Srba, IZDAJA KOSOVA,Bela kuga, Ekonomija, su glavni problemi u Srpskom drustvu.Da li se sa ovim potezom pokusavaju staviti vodeci problemi pod tepih,to ce vreme da pokaze! Dogod budemo trgovali sa Svetom Srpskom zemljom,nece biti bolje u Srbiji! Dogod bude bilo vise sahrana od kolevki, nema opstanka Srpskom narodu! Dogod nasi mladi ljudi budu trazili posao u inostranstvu, nema Srbija da kroci napred! Dogod budemo vodili pogubnu politiku EU,Srbija nece vratiti dostojanstvo i ostace samo kolonija Brisela i Vasingtona!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online