Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 20.12.2012.
07:43
Blic A

Morbidno: Ubica manekenke stekao 5.000 "prijatelja" na Fejsbuku

Novosađanin Darijan Musić, koji je pre mesec dana zverski ubio svoju devojku, manekenku Vladislavu Červenko, od dana hapšenja na Fejsbuk profilu stekao je više od 5.000 novih prijatelja. Morbidna popularnost ubice zloupotrebljena je čak i za reklamiranje žurki u jednom novosadskom klubu, za koju je pozivnica postavljena upravo na Musićev profil, piše beogradsi Blic.

Zlotvor ima obažavaoce na Fejsbuku: Darijan Musić

Od momenta kada je počinio ubistvo i priznao ga na svom Fejsbuk profilu, Musiću je drastično skočila popularnost na ovoj socijalnoj mreži. Od 1.500 registrovanih prijatelja koje je do tada imao, ubica je u danima nakon ubistva dobio još neverovatnih 5.132 novih pratilaca na Fejsbuku.

Većina njih se u Musićeve virtuelne prijatelje upisala iz radoznalosti, ali ima i onih koji su ovo zversko ubistvo pokušali da iskoriste u morbidnu marketinšku svrhu. Pre par dana, na ubičinom profilu našla se i pozivnica za žurku u klubu "Studio", u kojoj se gostima obećavaju "sjajan provod" i dobra atmosfera za koju će se pobrinuti "prelepe devojke".

Da je u pitanju veoma neukusan marketinški trik, ocenjuje i sam vlasnik "Studija“ Mladen Vukadin, demantujući da ima ikakve veze sa ovim.

"Ni ja ni menadžer mog lokala ne stojimo iza ovoga, jer nikome od nas ne bi palo na pamet da se na tako morbidan način oglašava. Sumnjam čak da je reklama namerno postavljena, upravo kako bi nam neko napakostio", kaže Vukadin za Blic, napominjući da Darijan Musić nikada ni nije bio prijatelj na Fejsbuku sa ovim lokalom.

Pročitajte još:

* Ubica godinama brutalno tukao manekenku, vozio je u gepeku kroz grad

* Ćutao pred sudijom jer je "potresen zbog sahrane"

Vlasnik kaže da je i sam pokušao da utvrdi kako je reklama "Studija" završila na profilu brutalnog ubice, ali da su svi podaci koji bi doveli do onog koji ju je postavio izbrisani.

Porast popularnosti ubice stručnjaci smatraju pokazateljem koliko je društvo bolesno.

"Očigledno je da prevencija ne daje više nikakve rezultate, jer je naše društvo bolesno. U ovom slučaju bi trebalo da reaguju nadležni, da organizuju razgovore s tim ljudima koji su Musiću postali prijatelji na profilu, da se vidi ko su oni. Preko toga ne smemo da pređemo tek tako jer su svi takozvani prijatelji potencijalni Musići u budućnosti, i svi mi moramo da se zapitamo i zamislimo nad tom pojavom. Ovo treba shvatiti kao upozorenje", smatra sociolog Bojan Panaotović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.12.2012. 09:00
svi oni koi su na strani ubice su ko i on.vrana vrani oci ne kopa.vjerujem da ih ima.
Četvrtak 20.12.2012. 15:05
Na fejsbuku svaki manijak i kreten može da postane "slavan"!
Četvrtak 20.12.2012. 12:59
Neka kopaju kanale za navodnjavanje, a ne da se na fejsbuku iživljavaju. Propast sveta neće doći iz svemira, od Sunca ili utrobe Zemlje, nego od ne ljudi. Kako neko može da bude prijatelj ovakvom monstrumu. Brate Savo, pod hitno da posetiš ove prijatelje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online