Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 25.12.2012.
10:45
24sata.rs A

Kontrolor pretukao "švercera"

Mladić M. P. (26) pretučen je juče oko 12.50 od strane kontrolora Bus Plusa D. J. (52) u Ulici Marijane Gregoran, kod broja 48. Do sukoba je došlo posle rasprave jer mladić, koji se vozio bez karte, nije hteo da napusti vozilo.

Nova bahatost Bus plus kontrolora: Pretukao mladića jer nije imao kartu
 

Kako kažu očevici, kontrolor je izvukao nesrećnog momka iz autobusa i udario ga nekoliko puta pesnicom u glavu. M. P. je posle incidenta vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lakše povrede glave.

Incident se dogodio na pretposlednjoj stanici u smeru ka okretnici na Karaburmi, a u autobusu su se pored putnika nalazila još trojica kontrolora.

Pročitajte još:

* Komunalni policajac tukao putnika

* Putnici izbacili Bus-plus kontrolu iz autobusa

* Nova bahatost komunalne policije

"Čim je autobus stao na stanicu videla sam kako stariji kontrolor izvlači mladića iz autobusa i odmah ga udara nekoliko puta pesnicom u glavu. Zatim su prišla još trojica kontrolora i nastala je opšta gužva. Potom je stigla ekipa Hitne pomoći i odvela mladića, dok je policija uzela izjave od sve četvorice kontrolora", priča jedan od očevidaca sukoba.

U Hitnoj pomoći ističu da je mladić zadobio tupe povrede po licu i glavi.
"Momak je imao hematom ispod oka, krvarenje iz nosa i više tupih povreda po glavi. Prevezen je u Urgentni centar", priča Nada Macura iz Hitne pomoći i dodaje da, na sreću, nije došlo do preloma nosa niti kostiju lica.

Iako iz policije potvrđuju da je kontrolor pretukao putnika na liniji 25, u Bus plusu negiraju odgovornost.

"Pošto putnik nije imao kartu kontrolor mu je tražio lična dokumenta kako bi mu napisao kaznu. Međutim, mladić nije želeo da mu da ličnu kartu, pa ga je kontrolor zamolio da izađe iz autobusa. Putnik je počeo da psuje, da bi u jednom trenutku nasrnuo s leđa na kontrolora i uhvatio ga za vrat. Kontrolor ga je u samoodbrani odgurnuo, a putnik je potom pao na pod vozila".

Nikakve tuče nije bilo. Kontrolori su odmah pozvali policiju, a kada su policajci stigli putnik je tražio da ga odvedu do Urgentnog centra", kažu u Bus plusu.

Ovo je samo jedna od brojnih agresivnih epizoda u sukobima putnika i kontrolora. Poslednji incident ove vrste desio se krajem prošlog meseca, kada je agresivna putnica napala kontrolora u tramvaju na liniji 13.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.12.2012. 11:54
Kontrolor nema pravo da insisitira da mu putnik pokaže lična dokumenta, kao ni da fizički izbacuje putnika iz vozila. Kao što im je i rečeno na obuci, jedino mogu da zovu komunalnu policiju ! Putnici treba uvek da snimaju razgovor sa kontrolorom (mobilni, kamera, diktafon, itd.), kako bi isti bili sprečeni da lažno prikazuju svoju "akciju". Agresivnost kontrolora je posledica obećanog procenta od svake naplaćene kazne, od strane poslodavca, koji je pod krivičnom istragom zbog očiglednog kriminala, koji traje već 11. mesec !!! Pozivam sve građane na solidarnost i spremnost da snime ponašanje kontrolora i svedoče na sudu !!!
Utorak 25.12.2012. 12:45
A odakle kontroloru pravo da trazi licnu kartu. Mediji su pisali o tome kako je to protiv zakonito. Zna se ko sme traziti od osobe licna dokumenta...
Utorak 25.12.2012. 13:44
Krenimo u grupama po trojica da se svercujemo i umlatimo sve kontrolore!!!! SAMO TAKO CEMO IH NAUCITI PAMETI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online