Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 10.01.2013.
16:06
B. Đokić - Vesti A

Komunalni policajci tukli izbeglicu!

Pripadnici Komunalne policije pretukli su Mijata Laketića, izbeglicu sa Kosova, samo zato ššto je prodavao konzerve na improvizovanoj tezgi ispred zgrade Starog Merkatora u Novom Beogradu.

Komunalna policija pretukla Mijata Laketića, jer je prodavao konzerve na improvizovanoj tezgi ispred zgrade Starog Merkatora
 

Kako saznajemo od svedoka incidenta, Laketić je na tezgi držžao četiri-pet konzervi koje je prodavao. Kako kažže Draginja Todorčev, koja je videla ššta se desilo, komunalci su iznenada napali čoveka.


- Prodavao je konzerve kada je naiššlo nekoliko komunalaca. Rekli su mu da se skloni, a on je odgovorio da neće, da mu piššu prijavu i da će da odgovara. Skočili su na njega, oborili ga na zemlju i počeli da mu zavrću ruku. Videli smo da su mu stavili neku kesu, najlon preko glave i zamotali. Mislili smo da će ga udaviti - u ššoku je ispričala Todorčeva.


Nesrećnog čoveka spasio je policajac koji je iz pravca obližžnjeg suda prolazio pored tezgi ispred Starog Merkatora.


- Ovi komunalci su vukli tog čoveka. Nalegli su na njega i da nije bilo tog policajca koji ga je spasio, ko zna ššta bi bilo. On ih je razdvojio i spasio. Niko od ostalih prodavaca koji su se nalazili u blizini nije hteo ili nije smeo da mu priđe i pomogne. Svi su u ššoku u prvo vreme gledali ššta se deššava. Da nije ovog policajca ššto ga je spasao, ko zna ššta bi bilo - kažžu svedoci incidenta.

 

Legitimisali novinare


Nakon incidenta, reporteri Vesti pokuššali su i da od Komunalnih policajaca koji su učestovali u sukobu saznaju ššta ga je izazvalo. Međutim, oni su rekli da ne mogu da komentarišu niššta bez odobrenja stareššina i novinarima tražžili lične karte, kako bi upisali njihove podatke.

Jedan od komunalaca koji se najvišše istakao u napadu na nesrećnog čoveka, kada je video policajca i građane koji se okupljaju oko njih, skinuo je sa uniforme pločicu na kome pišše njegovo prezime i stavio je u džžep.


Ovo nije prvi incident u kome su akteri Komunalni policajci. Krajem novembra učestvovali su u incidentu u novobeogradskom Bloku 44, kada su povređena dvojica komunalaca, kao i ulični prodavac A.J. (26), dok su pripadnici ove služžbe pokuššavali da ih legitimiššu.


Sve češće se poslednjih meseci deššavaju incidenti između Komunalnih policajaca i uličnih prodavaca, koji zbog zarade od nekoliko stotina dinara od prodaje na ulici ulaze u sukob sa njima.

Komunalna policija: Postupili smo u skladu sa zakonom

 

Nakon što su "Vesti" objavile informaciju o incidentu ispred Starog Merkatora u našu redakciju je stiglo pismo iz Komunalne policije koje prenosimo u celini:

 

"U četvrtak 10.januara 2013.godine oko 13,40 čаsovа, pаtrolа Komunаlne policije, vršeći redovnu kontrolu komunаlnog redа u okolini TC ''Stаri Merkаtor'', nа Novom Beogrаdu, u vršenju nedozvoljene ulične prodаje robe, zаteklа je muškarca, odrаnije poznаto Komunаlnoj policiji po vršenju istog prekršаjа, koje ni posle više upozorenjа i nаređenjа dа skloni robu i prestаne sа ovim vidom prodаje nije htelo dа postupi po istimа, već je fizički nаsrnulo nа komunаlne policаjce koji su vršili kontrolu, gurаjući ih i pokušаvаjući dа glаvom udаri jednog od njih.


U pokušаju dа lice smire i odbiju nаpаd od sebe komunаlni policаjci su primenili svoje zаkonom propisаno ovlаšćenje, fizičku snаgu kаo sredstvo prinude, nаkon čegа se lice smirilo i pristаlo nа sаrаdnju sа pripаdnicimа MUP RS - PS Novi Beogrаd koji su nа poziv Komunаlne policije izаšli nа lice mestа i legitimisаli gа rаdi dаljeg preduzimаnjа merа iz okvirа svoje nаdležnosti.
Protiv vinovnikа incidentа, zbog sprečаvаnjа komunаlnih policаjаcа u obаvljаnju poslovа Komunаlne policije biće podnet zаhtev zа pokretаnje prekršаjnog postupkа nаdležnom Prekršаjnom sudu."

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.01.2013. 16:31
Djilasovi batinasi
Četvrtak 10.01.2013. 16:33
ови комунацли су све гори и гори и све више личе на хитлерову приватну полицију из 30-тих година !
Četvrtak 10.01.2013. 16:35
S R A M O T A ! ! ! Ovi komunalni "policajci" moraju ODMAH biti uhapšeni i procesuirani zbog razbojničkog ponašanja !!! Nemaju prava da bilo koga tuku !!! I same njihove starešine, u svojim izjavama povodom prebijanja putnika zbog Bus plus OUT sistema, su svojevremeno izjavljivale da njihovi službenici mogu da deluju samo u samoodbrani, tj. kada su napadnuti, a to ovde svakako nije slučaj !!! Komunalna ili bolje rečeno PARTIJSKA "policija” mora ODMAH biti raspuštena, pošto nikada i nije radila svoj posao, već je služila samo za zapošljavanje partijskih članova !!! LJUDI, BRANITE SE SVIM SRESTVIMA !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online