Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.02.2010.
21:35
Vestionline A

Crni danak sekti u Srbiji

Iako nema osnovnih podataka o satanističkim grupama i koliko imaju članova, pojedini zločini, i to oni najmonstruozniji, vezuju se za njihovo delovanje.

3. juna 1993. Vranje
Vojnik Jožef Meneder, u kasarni u Vranju, ubio je šest vojnika i starešinu. Nakon hapšenja na butini su mu pronašli tetoviran izvrnuti krst i datum masakra.

8.juna 1993. Šabac
U kasarni “Mika Mitrović” u Šapcu, vojnik Nandor Kiš pucao je s leđa na vojnike i tom prilikom ubio dvojicu i nekoliko ranio. I on se, kao i Meander, nakon zločina ubio u krugu kasarne.

Vojnik Nandor Kiš pripadao je satanističkoj sekti “Crna ruža”, a Jožef Meander pripadao je sekti “Loša vera”, koja je nastala iz sekte “Crna ruža”.

Tri godine kasnije 1996. Zaječar

Demolirana je pravoslavna crkva u Zaječaru, a oltarski krst je izvrnut naopako. U oglasnoj rubrici jednih dnevnih novina osvanuo je satanistički talisman ljubavi - pentagram sa tekstom: 'Ja sam bog. Nema boga gde sam ja!"

 

1996. godine Beograd
Dve maloletne devojke iz Beograda, Nataša i Marija, izbole su Natašinu baku Kosaru sa 133 uboda kuhinjskim nožem.

 

Nataša se na sudu branila da je bila zavedena satanizmom. Marija Bogdanović je osuđena na osam, a Nataša Novaković na 10 godina zatvora.

2001.Aleksinac
U Aleksincu je muškarac iz Slovenije ubio devojku i nožem joj po glavi ispisao satanističke simbole. Iste godine, u Vučkovici pored Čačka spaljena živa starica.

Februar 2002. Beograd
Odgovornost za dve smrti pale su na sektu "Crna ruža“. Reč je o samoubistvima dece, oboje đaka iz jedne beogradske gimnazije, kod kojih su tokom istrage, pronađeni crteži crne ruže i "instrukcije“ nepoznatog "šefa“ o tome kako i šta treba da urade.


Filip-Fića Tomović, sedamnaestogodišnji mladić s Karaburme, đak trećeg razreda beogradske gimnazije "Sveti Sava", lepuškasti dugajlija od 197 santimetara, košarkaš "Radničkog Jugopetrola", tog dana, u nedelju 10. februara 2002. godine saznao je da je primljen u jednu kanadsku gimnaziju, u Torontu gde je trebalo da maturira.

Ali, već sutradan, najstariji od troje dece Tomovića nestao je iz roditeljske kuće, a tri dana kasnije pronađen je mrtav u šipražju Ade Huje, gde se ubio pucnjem iz očevog pištolja.

Andrea Jevtić, takođe sedamnaestogodišnja učenica trećeg razreda gimnazije "Sveti Sava", po mišljenju mnogih najbolji đak te škole, devojka upadljive lepote, vesela i komunikativna, spremala se, kao i Filip, da maturira na severnoameričkom kontinentu, u SAD, gde ju je čekao mladić Dimitris kojeg je upoznala na Kipru i s kojim se svakodnevno dopisivala putem elektronske pošte.

 

Međutim, istog dana kad će nestati Filip Tomović, u ponedeljak oko 2 časa i 40 minuta ujutru, skočila je sa osmog sprata zgrade iz roditeljskog stana, u Resavskoj ulici gde se nalazi i pomenuta gimnazija. Stravičnu scenu samoubistva je gledao njen mlađi, šesnaestogodišnji brat Milan Jevtić.

 

2004. Beograd
U Belom potoku otkriveno leglo satanista, kuća u koju su se održavali rituali i seanse. U kući je policija pronašla spise sa imenima političara koje su članovi sekte nameravali da likvidiraju.

2007. godine u Batajnici
Goran Alfirović ubio je svog dedu, držao zatočenu babu, a nakon neuspešnih pregovora s policijom da se preda oduzeo je sebi život. Njegova majka tvrdila je da ga je još dok je bio u vojsci vrbovao jedan satanista, inače učitelj po zanimanju.

Krajem jula 2007. Selo Jabukovac kod Negotina
Nikola Radosavljević je idući kroz selo Jabukovac ubio devet osoba, kasnije je tvrdio da ga je neko "omađijao“.

Avgust 2007. Novi Banovci
Monstrum Danijel Jakupek zvani Žak (26), iz Novih Banovaca je 27. avgusta 2007. iskasapio petogodišnjeg Luku Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (24).

Inspektor MUP-a Zoran Luković, koji je vodio istragu ubistva, rekao je da je zločin posledica mogućeg sektno-ritualnog čina.


“Na to ukazuje sve ono što je policija zatekla u kući osumnjičenog. Kroz literaturu koju smo našli, kroz prostor gde je živeo i način na koji je živeo, možemo da kažemo da imamo sve varijacije satanizma. U kući Jakupeka pronađen je i improvizovani oltar koji se nalazi u nivou garaže. Tu se nalazi i deo nameštaja ofarban u crveno-crnu, upravo satanističku boju. Pretpostavljamo da bi to mogao da bude oltar satanizmu“.

Još dva zločina su tokom prethodnih godina šokrala javnost. Jedan se dogodio 2007. kada su za kaznu što je htela da prekine druženja sa njima i izađe iz satanističke sekte u kojoj su do tada svi bili zajedno, u Trsteniku, sektaši jednoj devojci izvadili matericu i jajnike.

A nezaboravljen je i primer satanističke sekte iz okoline Obrenovca, kada je otkrivena grupa od pet mladića satanista, koji su sebe nazivali "Bratstvom krvi“, a koji su imali homoseksualnu inicijaciju novih članova.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online