Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 02.03.2013.
13:02
Z. M. - A. B. - Vesti A

Srbinu, ubici deteta, doživotna ludnica

Viši sud Austrije potvrdio je doživotnu zatvorsku kaznu za Milosava Maletića (27) koji početkom 2011. u Bregencu na smrt prebio trogodišnjeg Kejna, sina svoje devojke Aleksandre O. Maletić će kaznu da izdržava u ustanovi za psihički poremećene zatvorenike.

Monstrum na suđenju: Milosav Maletić
 


Viši sud je utvrdio da je Milosav s predumišljajem ubio Kejna koga je dva dana tukao aluminijskom drškom metle. Time je odbačena žalba Maletićevog advokata, a presuda Zemaljskog suda u Feldkirhu od 30. marta prošle godine postala je pravosnažna.

Tokom procesa, Milosav Maletić je uzalud u nekoliko navrata izjavio da nije imao nameru da ubije dečaka i da nije kriv. Međutim, utvrđen je scenario zločina po kojem je 8. januara 2011. godine bio u stanu sa Kejnom i njegovim bratom starim šest godina. Aleksandra O, majka dečaka, koja je radila kao konobarica bila je na poslu. Dete je bez dozvole uzelo jogurt iz frižidera, što je razljutilo Miletića. Nesrećnog dečaka prvo je pretukao rukom, a onda uzeo dršku od metle koja je bila od aluminijuma. Nesrećni dečak se sagnuo preko kreveta, a Maletić ga je udario više puta po zadnjici.

Poremećen i uračunljiv

Na osnovu veštačenja psihijatra Rajnharda Halera, Maletić će kaznu da izdržava u instituciji za duševno obolele prestupnike. Veštačenje je pokazalo da Maletić pati od teškog poremećaja ličnosti, ali da je uračunljiv.

- Kejn je plakao, ali nije prikazivao neke druge znakove da mu nešto fali. Sada sam tek svestan jačine udaraca koje sam zadao, branio se tokom procesa Maletić i govorio da je udarcima želeo samo da "vaspita" mališana.


Međutim, sa tim nisu bili saglasni rezultati obdukcije i iskaz sudskog veštaka Valtera Rabla. On je tada objasnio da je Kejn zadobio veliki broj povreda glave i tela, tako da mu je gotovo ceo gornji deo tela bio smrksan.


- Tokom obdukcije sam ustanovio da je reč o zločinu koji nisam video u karijeri dugoj 30 godina. Izjave optuženog o broju udaraca koje je naneo detetu ne odgovaraju šemi povreda koje smo ustanovili obdukcijom. Takve povrede nalaze se samo kod pešaka kojeg je pregazio automobil - izjavio je Rabl.


Kada je video da nesrećni dečak ne daje znakove života, Maletić je pozvao Hitnu pomoć koja je mogla samo da konstatuje smrt. Njih je obavestio da je dečak pao niz stepenice i da više ne diše. Lekari su naišli na mrtvo dete, pokušali da ga reanimiraju, ali bez uspeha. Maletić je to vreme iskoristio da pobegne iz kuće pre dolaska policije i nekoliko dana se krio, sve dok nije uhapšen u Švajcarskoj.

POVEZANE VESTI

Subota 02.03.2013. 13:11
Да нисмо укинули смртну казну код нас би такав био осуђен на смрт.
Subota 02.03.2013. 13:58
Jedno je sigurno,da je ubio u Srbiji,ne bi robijao ni deset godina.Zamisli kad je onaj moron Mališa još živ,čak će jednog dana i da izađe na slobodu.
Subota 02.03.2013. 15:52
Ubiti Milosava drskom od metle, onda i mi da se pravimo kao ludi, ono kao pod izgovorom da smo hteli da ga golicamo..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online