Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 08.03.2013.
18:38
Smedia A

Legijina žena sprečila DB da prisluškuju kuću

Kretanje Milorada Ulemeka Legije posle ubistva Zorana Đinđića bilo bi ranije razotkriveno da je njegova supruga Aleksandra s manje pažnje kontrolisala stanje u porodičnoj vili.

Kuća nije bila ozvučena zbog Aleksandrinog besa, kaže Novaković
 

Iduće nedelje navršava se 10 godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, a početkom maja devet godina otkako se Milorad Ulemek Legija, optužen za atentat na Đinđića, predao srpskoj policiji.

Nekadašnji šef "Poskoka" Mile Novaković tvrdi da bi se Legija i ranije predao, kao i da bi verovatno bio otkriven da Legijina žena Aleksandra Ivanović nije s posebnom pažnjom brinula o kući u kojoj se vođa "crvenih beretki" krio. Predao se kad je pomislio da su u Srbiji pobedili njegovi – kaže Novaković.

On je gostovao u emisiji "Goli život" na TV Hepi novinaru Milomiru Mariću otkrio do sada nepoznate detalje o Legiji i "Zemunskom klanu", koje nije opisao u knjizi "Otmice Zemunskog klana".

Bivši šef "Poskoka" je sa Legijom bio komšija i dobro zna da mu je dva puta pretresana kuća u kojoj se tobože krio. Međutim, neodređeno odgovara na pitanje da li su oni koji su sat posle atentata na Zorana Đinđića izdali poternicu za ubicama, sat ranije mogli i da spasu život premijeru.

"Slike Zemunaca sam ja dao, a oni su im priključili Legiju. Na suđenju on je o meni govorio s poštovanjem, ali i dodao: 'Mile, mnogo lažeš!' Međutim, upravo Legija je izmišljao razne naučnofantastične priče umesto da kaže ko im je zapravo dao mig da krenu u akciju. U svakom slučaju ispalo je drukčije nego što su planirali. Pokušali smo i da ubacimo prislušne uređaje u Legijinu kuću, ali zbog nespretnosti i zbog Aleksandrinog besa to nam nije uspelo. Kad smo mi bili, Legije nije bilo u kući. Ali, mogao je da neopaženo uđe kad god hoće, a da ga straža žandarmerije ne primeti. Ne znam zašto sada, kad je osuđen, ćuti, pošto je on ključ za otkrivanje političke pozadine atentata", rekao je Novaković.

Novaković je priznao da je uoči ubistva premijera Đinđića bio unapređen u policiji, samo da ne bi dalje "buškao" protiv Legije i "Zemunskog klana", koji su praktično postali glavni istražni organi za sopstvena nedela.

"Nije čudo što nikad nisam bio u Šilerovoj, u koju su primali samo prijatelje najmanje sa rangom ministra", rekao je Novaković.

POVEZANE VESTI

Petak 08.03.2013. 21:16
Ispadoše i babe bolje od DB. Sve je to zamajavanje javnosti!
Petak 08.03.2013. 20:56
Само да то објасним на СРПСКОМ: Легијина жена паметнија од ДБ-а! Неразумем ову вест, све смо ми то и пре знали!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online