Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 21.05.2013.
13:14
B. Simonović - Vesti A

Barani likvidirali brata Luke Bojovića

Uporedo s policijom, potragu za ubicom i nalogodavcima likvidacije Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, vode i članovi zemunskog klana koji su u Crnoj Gori. Njihov vođa je kako mediji navode upravo Luka Bojović, koji se trenutno nalazi u španskom zatvoru gde čeka da bude izručen Srbiji. Bojović je ubijen krajem aprila u centru Beograda, a policija pretpostavlja da je likvidiran iz osvete prema njegovom bratu jer je Luka osumnjičen za brojna krivična dela i nekoliko ubistava.

Poslao likvidatora: Luka Bojović
 

Crnogorska policije je, kako saznaju "Vesti", odmah posle Bojovićevog ubistva dobila zamolnicu od kolega iz Beograda da proveri alibi i pruži podatke o crnogorskim državljanima M. K. i I. R. trenutno nastanjenima u Baru, za koje se sumnja da su počinili ubistvo u Ulici carice Milice u Beogradu.


Takođe, pre nekoliko dana je iz Beograda stigla i depeša u Podgoricu, u kojoj se navodi da su u Crnu Goru ušla šestorica pripadnika zemunskog klana sa zadatkom da utvrde ko je naredio, ali i ko je neposredni ubica Bojovića. Crnogorska policija je brzo reagovala i ušla u trag šestorici kriminalaca iz Beograda koji su, kako je utvrđeno, ušli u Crnu Goru preko jednog od graničnih prelaza, ali s lažnim pasošima Bosne i Hercegovine.

Nevina žrtva?

Bolji poznavaoci prilika u srpskim i crnogorskim mafijaškim krugovima veruju da je Bojović nevina žrtva, odnosno da je glavom platio nekome ko je izravnao račune s njegovim bratom Lukom, za koga se navodi da je jedan od najopasnijih kriminalaca Evrope. Veruje se takođe da bi to mogla biti osveta za Slobodana Radonjića, koji je nestao 2009. godine, njegovog oca Danila Radonjića koji je sa prijateljem Dženanom Ramovićem ubijen septembra 2011. godine i Brana Šaranovića, kuma starijeg Radonjića, koji je likvidiran 2009. godine. Sva ova ubistva i nestanak pripisuju se Luki Bojoviću i njegovom klanu.

 

Odložena presuda "zemuncu"

Specijalni sud u Beogradu odložio je juče izricanje presude pripadniku zemunskog klana Aleksanddru Simoviću, optuženom za uvistvo svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka. Presuda je odložena na nedoređeno vreme dok se ne svedoče Luka Bojović i Vladimir Milisavljević Budala, koji se nalaze u španskom zatvoru. Takođe, sud je ponovo otvrio dokazni postupak i traži se način da u vezi ovog predmeta iskaz daju Bojović i Milisavljević.

Po dogovoru s kolegama iz Beograda, policija ih nije zaustavljala niti legitimisala, već je u stopu pratila njihovo kretanje, spremna da ih osujeti u nameri da nekog ubiju. Oni su nekoliko dana proveli na primorju u Baru i Budvi, a policija je zabeležila njihovo kretanje i sastanke.


Da li zbog toga što su saznali da im je policija za petama ili zato što nisu otkrili svoju metu, tek "osvetnici" su ubrzo otišli iz Crne Gore. U tamošnjoj policiji postoji strah da bi tokom leta mogao da krene krvavi rat u podzemlju i veliki lanac osveta.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.05.2013. 13:33
Kada će se Srbija osloboditi crnogorske mafije??? U svim porama države Srbije prisutni su crnogorci i to oni zadrti koji se sprdaju sa nama i našom otadžbinom.
Utorak 21.05.2013. 13:56
Kad ce Srbija da se oslobodi Crnogroca TACKA!
Utorak 21.05.2013. 16:51
To je najveci sljam Srbije. Dok se toga ne otarasi nece progledati.!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online