Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 12.07.2013.
14:57
B92 A

Miša Vacić dobio godinu dana uslovno

Portparol Pokreta 1389 Miša Vacić osuđen je danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu uslovno na godinu dana zatvora zbog širenja mržnje prema LGBT populaciji pred Paradu ponosa 2009. godine, nedozvoljenog posedovanja oružja i napada na službeno lice.

Miša Vacić mora četiri godine da se drži zakona, inače ne gine robija
 

Sud je Vaciću odredio četiri godine proveravanja tokom kojih ne sme da izvrši krivično delo, a u suprotnom će morati da odsluži zatvorsku kaznu. Kao olakšavajuću okolnost sudija Ivana Ramić je navela da Vacić nije bio ranije osuđivan, kao i da je bio mlad u vreme izvršenja krivičnih dela.

Vacić je novinarima ispred Palate pravde posle izricanja presude rekao da je odluka suda suštinski oslobađajuća, ali da sud to nije "mogao slobodno da kaže".

"Zadovoljan sam što kao srpski nacionalista koji ima patrijarhalno mišljenje mogu da nastavim slobodno da se krećem, ali sam ujedno ožalošćen što sud nije mogao slobodno da kaže to u svojoj oslobađajućoj presudi", rekao je Vacić i najavio žalbu.

Dodao je da očekuje da će mu posle toga biti i "formalno izrečena suštinski oslobađajuća presuda".

Na pitanje kako će se ponašati uoči najavljene Parade ponosa, Vacić je kazao da se u njegovom ponašanju ništa neće promeniti i da "postoji armija ljudi" koja može da govori umesto njega.

Predstavnik nevladine organizacije Gej strejt alijansa Lazar Pavlović rekao je novinarima da nije iznenađen presudom i da strahuje da bi u drugostepenom postupku kazna mogla da bude i umanjena.

Aktivista Žena u crnom Miloš Urošević rekao je da je razočaran presudom pošto se njome "daje vetar u leđa ekstremističkim organizacijama" i omogućava "sezona lova na sve koji drugačije misle".

Sudski proces trajao je četiri godine.

POVEZANE VESTI

Petak 12.07.2013. 15:26
sramota je sta jugoslavija titina radi srbiji, sramota je sta titna druzina ili nacionalni kadrovi bivsih jugo drzava rade srbima od 45-e godina.druzino jugoslavenska vase su sematicne drzave otcepoile, nema vise jugoslavije,nema vaseg tite, ostavite se vise i srbije i srba! srbi9 iz srbije se moraju organizovati za spas srbije, srbi iz srbije moraju poceti da vode brigu o srbiji. a vi titini jugosloveni sto ne razlikujete srbiju od jugoslavije, drzte se vaseg maticnog prostora, srbiju i ne spominjete, nesrece jedne!
Petak 12.07.2013. 16:04
Ovo je dokaz da većina NEMA ista prava kao i manjine u ovoj prokletoj avliji...
Petak 12.07.2013. 15:58
Бунтовник с разлогом. Време ће показати да је тај отпор био и те како оправдан.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online