Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.07.2013.
12:05
D. Dekić - Vesti A

Cane na sudu dokazuje nevinost

Biznismen Stanko Subotić Cane stigao je u Srbiju, pošto mu je ukinuta poternica, potvrdio je za "Vesti" njegov advokat Radoslav Tadić.

Stanko Subotić Cane
 

Specijalni sud početkom jula odlučio da se ovom biznismenu omogući odbrana sa slobode, ako uplati jemstvo od 538.000 evra, što je on učinio 19. jula upisavši hipoteku na kuću u korist suda. Advokat Tadić najavio je dolazak ovog biznismena na suđenje 17. septembra. Podsetimo, Subotić je suočen sa optužbom da je navodno bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete 90-ih, objašnjava za "Vesti" da je to što je Subotić sada u Srbiji prvi put posle sedam godina, "privatna stvar" njegovog klijenta.
 

- On ima pravo na potpunu slobodu kretanja i slobodan je da u Srbiju uđe i izađe kad hoće. Pravne smetnje za njegov dolazak nema, a sud nastavlja da radi svoje - kaže Tadić.

Bivša vlast odbila pet miliona evra

 

Specijalni sud je u vreme prethodne vlasti više puta odbijao ponude ovog biznismena koji živi u Švajcarskoj da se, uz jemstvo, brani sa slobode. U decembru 2011. godine nije prihvaćen tada najviši ikad ponuđeni iznos srpskom pravosuđu od pet miliona evra. Bila je to treća Subotićeva ponuda, a raniji predlozi za kauciju iznosili su 700.000 i dva miliona evra. 

 

Oslobođen u Italiji

 

Stanka Subotića je krajem februara ove godine, italijanski sud u Bariju oslobodio optužbi za šverc cigareta iz Crne Gore u Italiju. Taj sud uvažio je predlog za oslobađajuću presudu italijanskog Tužilaštva.


- Oslobađajuća presuda predstavlja najveću moguću satisfakciju za Subotića - rekla je tada njegova pravna zastupnica, advokat Sonja Čejović.


Naš sagovornik je naveo da njegov klijent nema nikakve veze sa onim što mu se stavlja na teret. Naglašava da je Subotiću konačno dato i pravo da iznese svoju odbranu, a uveren je da će odluka suda biti po zakonu - odnosno oslobađajuća.
 

- Situacija je sada drugačija. Bivša vlast je vršila veliki pritisak na sud, a aktuelna ostavila pravosuđe na miru. Izabrano je i novo sudsko veće, i ako se sud drži zakona, lako je utvrditi da moj klijent nije, kako mu se stavlja na teret, oformio kriminalnu grupu od 15 članova, jer desetoricu od njih poput bivšeg direktora carine Mihalja Kertesa, pa načelnika Državne bezbednosti i šefa policije u Novom Sadu, nikada nije ni video - objasnio je Tadić.

Predstojeće suđenje, prema njegovoj oceni, ne bi trebalo da traje dugo, jer je kako kaže preostalo samo da obrana iznese dokaze.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online