Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 31.07.2013.
07:19
RTS A

Inspekcija u GAK-u zbog smrti bebe

Direktor GAK "Narodni front" Dušan Stanojević rekao je da je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja ušla u GAK "Narodni front" kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla a druga rođena u teškom stanju.

Prema rečima direktora GAK "Narodni front", lekari su morali da prepoznaju da je plod ugrožen i da se uradi carski rez
 

"Zatečen sam onim što se desilo. Bebe su u petak, kada je žena primljena na kliniku, bile dobro", naglasio je Stanojević.


On je dodao da je žena zadržana na klinici, da je za ponedeljak zakazan carski rez, ali da se nešto desilo tokom vikenda što dežurni lekari nisu prepoznali.


"Ona je bila pod nadzorom, praćena je tokom vikenda. Kada je u ponedeljak urađen carski rez jedna beba je bila mrtva, a druga je bila loše", rekao je direktor "Narodnog fronta" i dodao da je druga beba sada dobro.


Direktor GAK-a je objasnio da je žena bila u 37. nedelji trudnoće, a da su na pregledu u petak bebe imale po 3.800 grama.


"Beba je umrla u trudnoći, ali to nas ne opravdava. Morali su lekari da prepoznaju da je plod ugrožen i da se uradi carski rez tokom vikenda", naglasio je Stanojević.


Ko je napravio propust, kako kaže Stanojević, znaće više tokom srede, kada detaljno bude pregledao dokumentaciju i utvrdio koji su pregledi rađeni ženi tokom vikenda.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.07.2013. 08:25
Tako je u nažem zdavstvu, sve odlažu za ponedeljak, čak i slučajeve gde je potrebna intervencija jer je u pitanju sepsa.
Sreda 31.07.2013. 11:53
Докле више оваква небрига и неодговорност за поверени живот,медицинара?!Зашто су код нас доктори једини заштићени кад почине убиство,било намерно или не?!Зашто преуморни возач који мора возити до изнемоглости да заради мизерну плату,у случају изазивања несреће одговара и одробија а доктори ни на информативни разговор у полицију не буду позвани?!Не сећам се да је и један до сада одговарао.Постали смо држава апсурда!
Sreda 31.07.2013. 12:22
Као и свугдје...у сваком житу има кукоља.Мијења се све добро за лоше и постаје добро...Одговорност данас нико не преузима...ако је у питању апарат који броји више људи у тој маси се недгје изгуби прави разлог и прави кривац, а насталу ситуацију вјешто упакују у фолију звана изговор..знате ми...оваааај...да су они...дали смо све од себе...боље се није могло... Пошто је у питању људски живот...ја бих радикално..али нећу написати...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online