Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.08.2013.
00:06
rts.rs A

Subotica: Otimali pare pa kolima gazili žrtve

Subotička policija uhapsila jednog maloletnika, dok za drugim traga jer su automobilom presretali žrtve na ulici, pljačkali ih, a neke od njih i pregazili, javlja Radio televizija Srbije.

Foto: Ilustracija
 

Osumnjičeni se terete da su, u noći izmedu petka i subote, između 2:20 i 2:40 sati, u tri odvojena slučaja napali tri osobe, u Železničkom naselju i naselju Kertvaroš u Subotici.

"Postoje osnovi sumnje da su maloletnici, upravljajući putničkim automobilom, presretali oštećene na ulici i nakon fizičkog obračuna od njih uzimali novac i telefone", navodi se u policijskom saopštenju.

U Opštoj bolnici u Subotici kod dva osamnaestogodišnjaka, na koje su osumnjičeni naleteli putničkim automobilom, konstatovane su teške telesne povrede. Jedna Subotičanka, kojoj su izvršioci oteli tašnu, pala je sa bicikla i zadobila lake telesne povrede.

Dnevni list "Mađar so" prenosi svedočenja oštećenih koji za napad optužuju Rome.

Prva žrtva napadača bio je osamnaestogodišnji Aleksej Bojogoviš, koji tvrdi da su ga mladići u vozilu prvo pratili, zatim zatražili da im da svoju torbicu, nakon čega je počeo da trči. Kada su ga nasilnici sustigli, udarili ga autom, a potom su se vratili unazad i još jednom isto to učinili, tvrdi Bojogoviš.

"Povrede nisu životno opasne, ali sam prepun opekotina. Točkovi auta su bili toliko vreli da su mi opekli kožu. Nedostaje mi delić brade, a kod bedrenjače imam takvu rupu, kao da su pucali u mene. Lekar je rekao da sam dobro prošao, moglo se desiti i mnogo gore. Ni sam ne znam, kako sam ostao živ", rekao je Bojogoviš.

Druga žrtva ove grupe nasilnika, bio je osamnaestogodišnji Valentin Seleza, koji je izjavio da su napadači tražili od njega da im otkrije gde živi.

Nakon što im tu informaciju nije rekao, napadači su ga počeli udarati, zatim ubacili u auto gde je maltretiranje nastavljeno, nakon čega je izbačen iz auta i pregažen. Noga mu je slomljena na 10 mesta, ima povrede i na glavi, a na telu se vide posledice batinanja.

"Mučio sam se pola sata, dok komšije nisu izašle i pozvale hitnu pomoć. Puzio sam, kako sam mogao, sa slomljenim nogama, lupao sam po prozorima, vikao sam i tražio pomoć, međutim, niko nije izašao da pomogne", rekao je Seleza.

Oba povređena mladića za napad optužuju pripadnike romske populacije koji su se vozili u automobilu "folksvagen pasat" zelene boje.

Osumnjičeni četrnaestogodišnjak priveden je sudiji za maloletnike Višeg suda u Subotici, koji mu je odredio pritvor do 30 dana, dok će protiv drugog izvršioca, nakon pronalaska, policija preduzeti odgovarajuće zakonske mere.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.08.2013. 05:19
Опет цигани праве проблеме! Америчка демократија према индијанцима,примењива је и према циганима.Док није касно силом их терати да се образују.Њихову децу организовано одводити у кампове где ће морати да се образују и то без присуства родитеља који могу бити са својом децом само одређеним данима. Управо онако како су то урадили у Америци.
Ponedeljak 19.08.2013. 07:33
Deca postaju sve surovija, mnoga jedva mogu da se obuzdavaju...
Ponedeljak 19.08.2013. 11:25
zasto se ne kaze da se radi o romcima.da je obrnuto bilo bi... treba reci da nam jugosloveni i njihove sluge u srbiju dovode romance iz bivsih jugo drzava i sa kosova.kakva se to politika vodi prema srbiji i srbima iz srbije?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online