Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 24.08.2013.
21:07
telegraf.rs A

Molila u policiji i bolnici za spas, ovi pustili da je muž ubije

Odvratno je da državni službenici, koji treba da nas štite, namerno ne rade svoj posao. Svakome se desi da ponekad pogreši, ali kad greška uzrokuje smrt - neko mora da odgovara. Tako je, na primer, zaštitnik građana Saša Janković utvrdio niz propusta nadležnih organa u slučaju porodičnog nasilja nad Svetlanom J. (62) iz Crepaje, koju je u julu prošle godine, na ulici, betonskim blokom usmrtio nevenčani suprug Vojislav S. (58). I neko će verovatno odgovarati - izgleda disciplinski. Nije li to vrhunska sramota za ovu državu... ako tako možemo da je nazovemo?

Šta preduzeti da nateramo policiju i zdravstvene radnike da malo ozbiljnije rade svoj posao?
 


Reč je o osvedočenom nasilniku, koji je batinama usmrtio i svoju bivšu suprugu koja je nosila blizance, ali i robijao jer je nožem ubio jednog mladića. Iako se za ovo nasilje znalo i u pančevačkoj policiji i u Opštoj bolnici, nadležni nisu preduzeli neophodne mere da bi je zaštitili, što su bili obavezni po zakonu.

Osam puta prijavljivala zlostavljanje. Nije dovoljno

- Ona je policijskim službenicima u Kovačici, u periodu od 26. marta do 11. juna 2012. godine, osam puta prijavljivala da je fizički i psihički zlostavlja njen vanbračni partner. Međutim, policijski službenici nisu preduzeli gonjenje po službenoj dužnosti, niti su o prijavama žrtve obavestili nadležnog javnog tužioca i Centar za socijalni rad - ističe Janković.


On navodi da Centar za socijalni rad o ovom nasilju nisu obavestili ni nadležni u Opštoj bolnici.
 

Malo je jedan zaštitnik građana da nas štiti od cele države Srbije: Saša Janković

- Takođe, zaposleni u Opštoj bolnici nisu dokumentovali njene povrede, niti su procenili njenu bezbednost i razvili bezbednosni plan u skladu sa posebnim protokolom Ministarstva zdravlja za zaštitu žena koje su izložene nasilju - ističe zaštitnik građana.

U svom izveštaju, Janković navodi da ni načelnik Policijske uprave Pančevo, ni direktor Opšte bolnice, nisu preduzeli mere za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika i zdravstvenih radnika koji su zbrinuli Svetlanu J.

Pokrenuti disciplinski postupci. To će vratiti ženu

Nakon što je zaštinik građana pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada PU Pančevo, Sektor unutrašnje kontrole policije, po utvrđivanju činjeničnog stanja, predložio je načelniku Policijske uprave da protiv policijskih službenika S. C. i J. M. podnese predloge za pokretanje disciplinskih postupaka zbog teških povreda službenih dužnosti, što je on i učinio.


Ista preporuka data je i direktoru Opšte bolnice, koji treba da utvrdi propuste svojih zaposlenih i da, za eventualno utvrđenu odgovornost, izrekne odgovarajuće sankcije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.08.2013. 00:10
To je propust dzave i gradjana koji se vise brinu za pse i macke lutalice nego za coveka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online