Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 09.09.2013.
10:21 >> 15:39h
B92 A

Uhapšen bivši direktor Kolubare

Bivši direktor Kolubare Nebojša Ćeran i biznismen Radoslav Savatijević Kene uhapšeni su zbog sumnje za malverazije prilikom eksproprijacije zemljišta, nezvanično saznaje agencija Beta.

Nebojša Ćeran
 

Uhapšen je i bivši finansijski direktor Kolubare Ljubiša Mekić, bivši načelnik službe za eksproprijaciju zemljišta Saša Radanović, veštak Željko Vuković, pravnik u službi Zoran Živković. Kako B92 nezvanično saznaje, oni se sumnjiče za malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta.

Privedeni se sumnjiče da su od 2009. do 2010. godine Savatijeviću omogućili

sticanje protivpravne imovinske koristi od blizu 119 miliona dinara.

Krajem januara ove godine potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je objavio da je Radosavu Savatijeviću Kenetu, na ime eksproprijacije kuće u Vreocima u vreme prethodnog menadžmenta Kolubare isplaćeno 1,2 miliona evra, iako objekat nije bio predviđen za iseljenje.

Ćeran je tada rekao da su naknade za preseljenje naselja Vreoci isplaćene po zakonu. Tokom 2010. godine, kako je rekao, isplaćeno je više od 350 avansa domaćinstvima u Vreocima i pokrenuta eksproprijacija celog naselja sa više od 800 domaćinstava.

Veljović: Politika ne utiče na rad policije

Direktor policije Milorad Veljović kaže da su Nebojša Ćeran i Radoslav Savatijević Kene privedeni zbog zloupotreba u eksproprijaciji zemljišta za rudarski basen "Kolubara" u naselju Vreoci. On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da daje punu podršku ljudima koji su na slučaju radili prethodnih godinu dana i istakao da policija radi u skladu sa zakonom i da politika niti sme niti može uticati na upravu kriminalističke policije.

Veljović je rekao da je Ćeranu, Savatijeviću i još petorici osumnjičenih određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privredeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Od kraja septembra 2012. godine, Ćeran obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Kolubara: Nadležni organi savesno obavljaju posao

Rudarski basen "Kolubara" je, povodom hapšenja svog bivšeg direktora Nebojše Ćerana, saopštio da je još u januaru predao svu dokumentaciju Birou za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima, koji su ispitivali malverzacije u tom preduzeću.

"Od tada je sve u rukama nadležnih organa, koji savesno i odgovorno obavljaju svoj posao", navedeno je još u saopštenju Kolubare.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.09.2013. 13:03
Steže se obruč oko žutog "biznismena" sa Slobinog kauča.
Ponedeljak 09.09.2013. 17:28
Posto se i ovde jos jednom dokazalo da je DS bio najvece lopovsko zlo U Srbiji,, pitanjie glasi sta je sa Tadicem njihovim bosom? - ako je znao za sve njihove lopovluke onda ih je prikrivao i time je postao saucesnik zbog cega treba da odgovara, ...ali ako nije nista o tome znao onda je i ovim izmedju mnogo toga ostalog time pokazao da je bio obicna TRUBA od nekadasnjeg predsjednika i lidera DS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online