Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 16.09.2013.
20:02
Beta A

Tadić: Nisam primao novac od Subotića

Počasni predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je u ponedeljak da nikada nije primio nikakav novac od Stanka Subotića i da se tokom svoja dva predsednička mandata nikada nije bavio montiranjem sudskih procesa.

Kategorično odbija svaku vezu sa Stankom Subotićem: Boris Tadić (Foto: Arhiva)
 


"Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio bih da nikada nisam primio nikakav novac od Subotića niti da je on na bilo koji način finansirao stranku od vremena kada sam stupio na mesto predsednika DS. U skladu sa tim nikada ni ja, niti bilo ko od mojih saradnika nije vršio politički pritisak na njega, a njegove navode o montiranju sudskog procesa je besmisleno i da komentarišem", naveo je Tadić u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.
 

Više o događajima u vezi sa Stankom Subotićem Canetom pročitajte OVDE

Tadić je rekao da je Stanko Subotić u vreme njegovog mandata bio ravnopravno kao i svaki drugi građanin tretiran pred zakonom.


"Niti je finasirao stranku u vreme kada sam ja bio na njenom čelu, niti mu je dozvoljeno da kupuje svoju slobodu. Očigledno je da on (Subotić) to vidi kao politički pritisak, a da samo onu vlast koja ga oslobodi svih navoda optužnice vidi kao pravednu. Tom logikom bi značilo da oslobađanje od političkog pritiska znači oslobađanje Subotića tereta optužnice, što se kosi ne samo sa zakonom nego i sa zdravim razumom", naveo je Tadić koji je bio predsednik Srbije od 2004. do 2012. godine.


Tadić je rekao da Subotić pred sudom i danas, kao i u više navrata ranije govori o finansijskim projektima, vezama i obavezama koje je imao sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i njegovom porodicom.


"Pored toga što smatram apsolutno nemoralnim pozivati se u tom kontekstu danas na Zorana Đinđića, ja u svakom slučaju sa time nemam apsolutno nikakve veze. Spreman sam da transparentno argumentujem svoju izjavu, a to ću svakako i detaljno uraditi i pred javnošću i pred sudom ukoliko budem pozvan da svedočim", naveo je Tadić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.09.2013. 20:54
"Nisam primao novac od Subotića" He he lazes zlato lazes duso!
Ponedeljak 16.09.2013. 20:20
Časna pionirska riječ...
Ponedeljak 16.09.2013. 20:06
To sve sto si ti primao ne sme ovde sa se navede, jer ce admin odma da samara sa banom trajnim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online