Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 19.09.2013.
09:40 >> 14:37h
Beta A

Ubijen policajac Euleksa u Zvečanu

Jedan pripadnik Euleksa ubijen je jutros kada je nepoznata osoba pucala na vozilo misije EU na teritoriji opštine Zvečan, na severu Kosova i Metohije. Povređena su još dva Euleksova policajca. Stradali policajac je iz Litvanije, a na Eulekosovo vozilo pucano je dok se kretalo ka prelazu Jarinje kako bi policajci preuzeli smenu.

Policajac Euleksa pronađen upucan u kolima
 

Žrtva jutrošnjeg oružanog napada na severu Kosova je 35-godišnji Litvanac Audrius Šenavičius, carinski službenik koji je bio na službi u Euleksu od avgusta 2012. godine.

Kako se navodi u saopštenju Euleka, na dva vozila te misije, u kojima je bilo šestoro službenika, pucano je jutros oko 7.30, a u incidentu su ranjena su tri pripadnika Euleksa.

Prema nezvaničnim podacima, pripadnici Euleksa krenuli su jutros ka prelazu Jarinje da preuzmu smenu u osam sati. Pucano je na vozilo u pokretu, vozač je pogođen, izgubio je kontrolu i udario u betonski zid, potom u zaštitnu ogradu i zaustavio se na putu.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović potvrdio je da je jedan pripadnik misije Euleksa u beživotnom stanju doveden jutros oko 8.15 kolima hitne pomoći iz Zvečana.

Policija u punoj ratnoj opremi vrši uviđaj ispod mosta gde se desilo ubistvo
 

"Lice je dovezeno bez znakova života, ali je obavljena reanimacija koja nije dala rezultate", rekao je Ivanović. On je dodao da je utvrđeno da ubijeni ima ustrelnu ranu u predelu grudnog koša i desne potkolenice, i da je najverovatnije iskrvario.

Euleks policija pod punom ratnom opremom vrši istragu ubistva. Oni pretražuju teren, železnički most koji se nalazi iznad puta, a u mestu Balaban blokirane su obe kolovozne trake, pa se saobraćaj za manje kamione i automobile usmerava zaobilaznim putem preko Žerovnice ka Zvečanu. Kamioni s prikolicama i šleperi ne mogu da idu alternativnim putem, tako da su svorene kolone.

Šef Euleksa Bernd Borhart i šef Kancelarije Evropske unije Samuel Žbogar održaće danas u podne u glavnom štabu Euleksa vanrednu konferenciju za novinare.

"U toku je istraga ubistva. To područje je blokirano. Uložiće se svaki napor u privođenju izvršilaca pravdi", navodi se u saopštenju Euleksa. Misija je izrazila saučešće porodici preminulog i pozvala sve koji znaju nešto o incidentu da se jave.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 13:37
Aaaa vidim da je ovaj debeli idiot iz sps Dacic vec obelezio Srbiju.
Četvrtak 19.09.2013. 15:08
Ja mislim da su ovo siptari uradili da bi euleks i svijet rekli kako su srbi ubice i teroristi:Pa da siptarska policija preuzme i preostali dio Kosova
Četvrtak 19.09.2013. 14:51
не верујем да је литванац настрадао случајно сви они раде мутне послове па кад више немогу да постигну а газде траже још па још онда обично следи метак
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online