Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 25.10.2013.
00:39
telegraf.rs A

Niš: Žandarm hteo da zakrpi rupu od metka i sakrije zločin?

Žandarm Stanko Stojanović (31), koji se sumnjiči da je 18. oktobra na Bulevaru 12. februar iz vozila u pokretu pucao na Nišlijku Anu D. (35), samo zato što je sporo vozila, pokušao je da prikrije tragove napada, saznaje Telegraf od saradnika pri istrazi.

Foto: Arhiva

Telegraf piše kako je Stojanović svoje vozilo "fijat stilo” oterao u autoservis u Vranje, kako bi mu limar zakrpio rupu od metka na vratima, nastalu prilikom tog incidenta.

Na osnovu izjava očevidaca i video zapisa kamere na benzinskoj pumpi, utvrđeno je da je počinilac ovog nesvakidašnjeg napada vozio “fijat stilo” pa je policija krenula u potragu za ovim automobilom. Kako novinari Telegrafa saznaju, organi gonjenja su kontrolisali sve vlasnike ovih vozila.

"Išli smo metodom eliminacije i sužavali krug sumnjivih. Stojanovićevo vozilo, koje je registrovano na njegovu suprugu, pronašli smo u jednom automehaničarskoj radionici u Vranju, gde ga je oterao u ponedeljak. Limar je tek počeo da krpi rupu, tako da smo pronašli vrlo jasne tragove metka koji je probio vrata “fijata stilo” pre nego što je pogodio oštećenu", kažu za Telegraf sagovornici iz istrage.

Muž: Nema opravdanja za ovo

Ana D. zbog šoka koja je pretrpela nije želela da prokomentariše hapšenje njenog napadača. Međutim, njen suprug Dragan D. zahteva da Stojanović bude najstrože kažnjen.

"Zahtevam da bude objavljeno puno ime i prezime kao i fotografija osobe koja je pokušala da ubije moju suprugu. Sve manje od toga smatraću zataškavanjem slučaja bez presedana. Užasno je saznanje da svi mi izdvajamo od svojih plata novac za takve ljude. Dakle, moja supruga je plaćala svog ubicu. Njegovo pijanstvo ga ne opravdava, naprotiv, postavlja se pitanje kako ljudi koji su preuzeli obavezu da nas štite mogu da piju i nose oružje. Zahtevam da se ministar Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović oglase ovim povodom i objasne građanima ko nas i od koga čuva", kazao je Dragan D.

Hteo samo da uplaši ženu

Žandarm se na saslušanju branio pijanstvom i isticao da nije imao nameru nikoga da ubije, već da je pištolj slučajno opalio.

"On je po sopstvenom priznanju popio sedam alkoholnih pića pre nego što je krenuo kući. Kazao je da se zbog pijanstva skoro ničeg ne seća. Izričito je negirao nameru da izvrši ubistvo. Rekao je da mu je službeni pištolj 'CZ' kalibra devet milimetara, bio na sedištu suvozača. Kako je objasnio, on se mašio oružja da bi uplašio ženu čije je vozilo bilo ispred njega, kako bi se sklonila jer je vozio velikom brzinom. Međutim, pištolj je opalio i pogodio je. Njegovu izjavu potvrđjuje i putanja metka", kaže izvor Telegrafa.

Pročitajte još: Na ženu zbog vožnje pucao žandarm!

POVEZANE VESTI

Petak 25.10.2013. 02:04
"Kako je objasnio, on se mašio oružja da bi uplašio ženu čije je vozilo bilo ispred njega, kako bi se sklonila jer je vozio velikom brzinom. Međutim, pištolj je opalio i pogodio je. Njegovu izjavu potvrđjuje i putanja metka"". А није могао да "легне" на сирену, као већина возача, него је морао да узме пиштољ? Да покаже ШТА? Како је он закон? Како може да се бахати јер је полицајац...јер има пиштољ? По мени трајна суспензија, оптужба за убиство у покушају, а вероватно има још нешто што може да се дода оптужници...
Petak 25.10.2013. 08:07
И још се брани тиме да је возио пијан ???????????? "елита", нема шта...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online