Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 10.11.2013.
15:39 >> 22:47h
RTS A

Okončan triler u Kraljevu, uhapšen napadač

Dragomir M iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji je ranije danas ranio dvojicu ljudi, uhapšen je oko 21 čas, posle osam sati koliko je trajala opsada. Njega su uhapsili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, koji su više sati držali njegovu kuću pod blokadom. Za sada nisu poznati motivi napada.

Prethodno je policija pregovarala sa Dragomirom M. (67) koji se zabarikadirao u kuću, pošto je oko 13 sati ranio dostavljača hrane iz jednog kraljevačkog restorana, a onda je zapucao, ranivši i policajca.

Ranio dvoje ljudi: Dragomir M.


On je u u telefonskom razgovoru sa čovekom koji mu je pre nekoliko meseci ugradio video-nadzor, rekao da ne želi da se preda, da je lakše ranjen i da mu je ubijen pas. On je dodao da su ga napali zet i dostavljač hrane. Dragomir je istakao da su hteli da ga opljačkaju, te da je zbog toga pucao.


Elektrodistribucija je isključila struju u kući napadača, ali je on imao agregat, te je tako putem video-nadzora pratio sve akcije policije i pregovarača, kao i izveštaje u medijima. Problem su predstavljala i duplo blindirana vrata na kući.

Prema nezvaničnim informacijama, dostavljač hrane N. Dž. je Dragomiru M, kao i svakoga dana doneo hranu. Dragomir je najpre pucao na dostavljača hrane, a zatim se zaključao u kući, pod pretnjom da će pucati na svakog ko mu priđe.


Direktor Zdravstvenog centra "Studenica" Zvonko Veselinović izjavio je da nisu u opasnosti životi dvojice ljudi danas ranjenih u selu Metikoši kod Kraljeva, gde se jedan naoružani meštanin zabarikadirao u svojoj kući.


"Dostavljač hrane je već operisan, operacija policajca je u toku, a zdravstveno stanje obojice je stabilno", rekao je Veselinović agenciji Beta.


Policajac je ranjen u ruku, a dostavljač hrane u obe noge, rekao je direktor bolnice dopisnici agencije Beta.

Meštani: Dragomir ima pištolj i automatsku pušku


Dragomir M. iz sela Metikoši kod Kraljeva, koji je danas pucao prvo na dostavljača hrane, pa na policiju, ima pištolj i automatsku pušku, rekli su meštani tog sela agenciji Beta.

 

Meštani kažu da je Dragomir M, koji se naoružan zabarakadirao u kuću koju su opkolili specijalci SAJ-a, živeo sam, da mu je žena umrla pre 10 godina i da nema dece. Oni kažu da su iznenađeni njegovim postupkom. Meštani su Beti rekli i da nije tačno da je Dragomir M. ubio svog rođaka, kako su ranije preneli mediji. Dragomir M. je, kako kažu, prvo pucao na policiju iz pištolja, pa potom iz automatske puške.

 

On je odranije poznat policiji.

 

Dragomir je 40 godina radio u Nemačkoj, a poslednjih pet godina je češće dolazio u Srbiju. Poslednji put u Kraljevo je došao pre tri dana.

Portparol kraljevačke policije Kristina Nikolić rekla je Beti da je ranjeni policajac zadobio prostrelnu ranu i podvrgnut je operaciji u kraljevačkoj bolnici.

Dragomir je živeo sam u kući, a komšije kaže da su jutros kod njega bile dve osobe, i da su jednu videli da je izašla, a za drugu to ne mogu da potvrde.

Vlasnik restorana "Lepi Boro" Borivoje Šakotić preneo je novinarima da mu je njegov radnik N. Đ. rekao da je u kući video nepomično telo pre nego što je Dragomir M. zapucao na njega. Međutim, kraljevačka policija ne može da potvrdi tu informaciju.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.11.2013. 15:54
STRAŠNO....STRAAŠNOO....STRAŠNOOOO
Nedelja 10.11.2013. 19:05
...sta donese ovoliki kriminal i nasilje u Kraljevo
Ponedeljak 11.11.2013. 06:59
Preslikano sa nekih drugih prostora: i dostavljač hrane, i video nadzor okoline, i specijalci sa suzavce, toliki arsenal oružja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online