Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.11.2013.
01:41
Đ. Barović - Vesti A

Dragomir rešetao iz straha

Drama u selu Metikoš kod Kraljeva u kojoj je naš zemljak iz Minhena, Dragomir Minić (66) ranio dve osobe, policajca i dostavljače hrane, a zatim se zabarikadirao u svojoj kući, okončana je u nedelju oko 22 časa bez ljudskih žrtava.

Mesto obračuna: Kuća Minića i fotografije Dragomirove pokojne supruge Marice
 


Drama u stilu američkih filmova počela je u nedelju, oko 12 časova, a sve se ubrzo pretvorilo u pravi košmar u kome je učestvovao veliki broj policajaca, uključujući pripadnike antiterorističke jedinice SAJ, i pregovaračkog tima MUP-a Srbije. Pucalo se bukvalno sve do trenutka Dragomirove predaje, a 67-godišnji Živko Jovičević iz Hamburga i jedan od njegovih prvih komšija se baš tog trenutka zadesio na tremu kuće.


- Bilo je strašno, ali ipak više su mi se uplašila deca u Nemačkoj nego mi, mada se pucalo bukvalno od podneva do kasno uveče. Kada se onolika policija sjatila od nas su tražili da pogasimo sva svetla i da se povučemo u kuću i odatle smo slušali razmenu vatre, kao na filmovima - priča Jovičević.

Uhapšen posle pregovora: Policajci odvode Dragomira Minića
 


Njegova deca, sin Života i kćerke Zorica i Biljana su zvale bukvalno na svakih nekoliko sati jer su preko interneta i televizije videli svašta. Međutim, zvali su i drugi iz dijaspore, zato što je u selu od oko 1.000 duša - nekoliko stotina u Nemačkoj, Švajcarskoj i Francuskoj.


- Mislim da se uplašio da neko ponovo pokušava da ga opljačka. Priča se čak da su ispred njegove kuće bila parkirana neka kola koja su, sa prvim pucnjevima, nestala. Iskreno, i ja sam se uplašio i sam sam bio tri puta žrtva pljačke. Jednom smo bili na moru u Crnoj Gori, a dva puta dok smo bili u Nemačkoj. Jednostavno, znaju koje su naše, dobrostojeće kuće, a Dragomir je zaista bio jedan od najimućnijih od svih nas. Imao je nekoliko automobila i 18 garaža za sve moguće poljoprivredne mašine - priča Živko.

Vukomir Kovačević

I Vukomir Kovačević (55) čiji sin Darko živi i radi u Frankfurtu kaže da je reč o ogromnoj tragediji koju Dragomir nije zaslužio.


- Pa čovek je imao toliko para da je mogao da živi na bilo kom delu sveta. Mene je jednom ugostio u Minhenu i tamo sam se osećao kao Bog. Nažalost, u poslednje vreme je malo više pio, verovatno zato što je ostao sam, bio je u paranoji da će neko da ga opljačka, pošto je stalno primao telefonske pretnje i ucene - kaže Vukomir.


Meštani Metikoša kažu da je Dragomir Minić bio jedan od viđenijih meštana. Pošten, imućan, ali i uvek voljan da pomogne u nevolji.


- Posle prve pljačke kuće ugradio je video nadzor i poseban agregat za struju. To obezbeđenje je platio 20.000 evra, pa verujem da je policiju najviše i zbunilo kada su selu isključili struju da bi upali u kuću. Ali, ko ga ne bi razumeo. Nije on u Nemačkoj brao kruške, već je naporno radio 40 godina da ima sve ovo što je stekao - dodaje Milan Ilić (47), jedan od meštana ovog kraljevačkog sela.

Ljubazno nas je odvezao do lokalnog groblja kako bi smo se uverili koliko je Dragomir bio vezan za pokojnu suprugu Maricu koja je preminula pre 10 godina. Njene fotografije, uveličane su postavljene na fasadi kuće, a na spomeniku na groblju - Dragomir, Milica i kuče Jole.

- Nisu imali dece, a mnogo je voleo svog psa. Sa njim je automobilom svakih mesec dana išao ka Nemačkoj, jer se kuče plašilo aviona. Ako posediš kod njega više od sat vremena u kući, obavezno se zove meze i piće iz kafane. Bio je dobar domaćin koji je cenio svakog gosta - priča 73-godišnji Tihomir Kuč.

Tihomir Kuč

Pre osam godina se vratio iz nemačkog grada Ulma gde je radio 35 godina.


- Odlično smo se znali. Prvo je radio u Francuskoj, a onda ga je supruga Mara nagovorila da pređu u Nemačku, u Minhen gde je radio u fabrici BMW. I sinovcima je tamo pomogao.


- Navodno je bio malo popio, pa legao u dvorištu, ispod jabuke, a zet i taj čovek koji mu je doneo hranu su ga uneli u kuću. Šta i kako se potom desilo ne znam, ali ubrzo je zapucao i na jednog i na drugog. Posle je taj radnik iz kafane zakuvao stvari rekavši da je video mrtvo telo u kući. Kakvo crno mrtvo telo. Ako Dragomir ne bi pomogao, onda nikome ne bi ni odmogao - veli Tihomir.


Samo reči hvale ima i 74-godišnji Milan Stevanović koji ga je znao 50 godina.


- Prvo je radio kao stolar u Ratini, u Raškoj, a onda su se preselili ovde. Mnogo se patio dok nije otišao u Nemačku, ali tamo se njegova marljivost isplatila. Samo reči hvale imam za njega i zato i sumnjam da je neko hteo da ga opljačka i da se on uplašio - objasnio je Stevanović.
 

Uviđaj

U toku jučerašnjeg dana policija i istražni sudija su obavili detaljni uviđaj, zbog čega je i bilo zabranjeno približavanje kuće.
Nezvanično, jedan od policajaca nam je rekao da je u kući, uz pištolj, pronađena i automatska puška što objašnjava navode nekih medija da se u jednom trenutku začula razmena, rafalne paljbe.


Tri meseca u zatvoru

Meštani Metikoše kažu da je Dragomir pre nekoliko godina bio tri meseca u zatvoru, ali svi su uvereni da mu je to "namestila" žena sa kojom je živeo u nevenčanom braku.
- Pa ona mu je otela 200.000 evra i jedan stan u Beogrdu. Svi su znali da se viđa i sa drugima, a na kraju mu je smestila tako što je pozvala policiju i rekla da joj preti - vele meštani ovog pitomog šumadijskog sela.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.11.2013. 13:02
Sveukupna situacija je rezultirala ovim nemilim događajem. Već mu je pljačkana kuća, umrla mu žena, druga mu otela stan i onu nevjerovatnu sumu 200 hilj.€ (ako je tačno)! Pogotovo u malim mjestima svi se znaju a naročito u tim sredinama gdje su mještani većinom u inostranstvu. Ko zna, možda mu je neko i iznuđivao novac? Paranoja, strah i životne okolnosti...mogu rezultirati nečim ovakvim. Sreća te nije bilo poginulih!
Sreda 13.11.2013. 19:12
Ne vracajte se u okupiranu Srbiju ! Komunjarski potomci ce samo gledati kako da vas pokradu, prevare, uzmu vam mito a ima primera gde nas, Dijasporce, i ubijaju za par evra. Pustite da ovakva vlast bankrotira, ne trosite i ne saljite ni evro okupatoru pa onda ce da dodje iz dupeta u glavu raji pa da najuri komunjarske potomke, Sluzbu i strane namesnike. Tek u slobodnu Srbiju se mozemo vratiti. I mene sve rane moga roda bole ali bolje je operisati rak-ranu sto pre nego dozvoliti da nestanemo i kao Narod i kao Drzava. Bankrot sledi u narednih samo 2-3god. Samo toliko nas deli od Slobodne Srbije! Ko me ne razume sada, shvatice uskoro
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online