Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.11.2013.
14:02
M. Todorović - Vesti A

Robijaš uhvaćen posle 11 godina

Niška policija uhapsila je Dragana Tešića, iz Malče, zbog sumnje da je obio nekoliko vikendica. On se krio iza lažnog imena Dragan Popović, ali je proverom otisaka prstiju utvrđeno da je zapravo reč o odbeglom robijašu iz Sremske Mitrovice koji se punih 11 godina nalazio na centralnoj poternici MUP-a i za to vreme se oženio i dobio četvoro dece, a da čak ni njegova supruga nije znala pravi identitet.

Skućio se u bekstvu: Dragan Tešić se nije mnogo promenio
 




Tešić je iz Lopara u Republici Srpskoj i u zatvoru u Sremskoj Mitrovici proveo četiri godine zbog krađa i ostao je dužan još dve i po. Njegov pravi identitet utvrđen je pošto se vratio starom zanatu.

Po sudskom zahtevu policijska patrola zakucala je na vrata kuće u kojoj žive Tešić, njegova supruga Jelena i deca, jer Dragan sudu nije dostavio uplatnicu za kaznu od 20.000 dinara. Patroli je pokazao uplatnicu, ali kod sebe nije imao ličnu kartu i pasoš. Priveden je i uzeti su otisci za identifikaciju kada je utvrđeno da je reč o Draganu Tešiću, beguncu iz zatvora, a ne o Draganu Popoviću kako su ga znali ukućani i meštani Malče.
 

Dragan Tešić

Pri tom, utvrđeno je i da je Tešić lopov koji je obijao u niškim vikend naseljima i odnosio alate, kućne aparate i poljoprivrednu mehanizaciju i pribor. Mnogo ukradenog pronađeno je pretresom kuće u Malči, ali deo plena je već prodao.

Jelena priča da je Dragana upoznala u Badovincima 2002. godine. Radila je u tom selu, a on je držao u zakupu kafanu. Predstavio se kao Dragan Popović, počeli su da se viđaju i zabavljaju, ali je ostala bez posla i vratila se u Malču. Samo dva dana kasnije i on je došao u Malču i od tada su zajedno.


- Nismo se zvanično venčali, jer mi je rekao da iz Bosne ne može da dobije izvod iz matične knjige i ličnu kartu. Bio je miran i vredan, mnogo je radio. Sada mu se stavlja na teret ne samo bekstvo iz zatvora, već i provale u vikendice u šta ne verujem. Kad god je dovezao u dvorište nešto od aparata za kuću ili mehanizacije pričao mi je da je kupio na buvljaku u Nišu ili u Svrljigu. On se bavio građevinom, dobijao je ključeve od kuća domaćina i nikada se nije desilo da nešto nestane - priča za "Vesti" Jelena, koja je sada sama sa četvoro dece i bez prihoda.

Venčan u Srpskoj

Dragan Tešić u Republici Srpskoj ima suprugu i dvoje dece. Posle tri dana boravka kod svoje porodice posle izlaska na vikend 2002. godine krenuo je nazad u zatvor, ali u Sremsku Mitrovicu se nije vratio. Prijavljeno je da je nestao, za njim se tragalo godinu i po dana i zvanično je proglašen nestalim.

POVEZANE VESTI

Petak 15.11.2013. 16:14
Ko zna sta je poslo krivo u zivotu ovog covjeka pa se pretvorio u sitnog lopova koji je dobio za kradju polovnog alata vise robije nego Biljana Srbljanovic za kokain, Ceca Velickovic za milone utajenog poreza, Shiptari za klanje Srba i vadjenje organa zivim Srbima, Crna trojka za predaju Kosova shiptarima, Miskovic za ober lopovluke, itd. Znam samo da u Srbiji robija Srpska sirotinja a tajkuni i lovatori su nedodirljivi. Meni je ovo vise prica za studente Socijalnog Rada nego za crnu hroniku.
Petak 15.11.2013. 14:49
dobro mu je poslo za rukom ali djavo nije dao mira.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online