Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 15.12.2013.
13:13 >> 17:35h
Beta A

Odžaci: Tuča na dva biračka mesta

Na biračkim mestima u mesnim zajednicama Bački Gračac i Bogojevo u opštini Odžaci intervenisala je policija, jer je došlo do tuče, rečeno je agenciji Beta u somborskoj policiji. Demokratska stranka, Srpska napredna stranka i Srpska radikalna stranka se međusobno optužuju za incidente na biračkim mestima. A prema poslednjim informacijama napadnuti su i novinari koji su izveštavali sa lica mesta.

Foto: Ilustracija

"Na tim biračkim mestima došlo je do narušavanja javnog reda i mira, odnosno do tuča", precizirali su u policiji. Dodali su da će protiv učesnika u tučama biti podnete odgovarajuće krivične prijave.

Somborska policija je istraživala i optužbe za kupovinu glasova na lokalnim izborima u Odžacima.

Na lokalnim izborima u Odžacima u Vojvodini oko 27.000 birača u nedelju 15. decembra se opredeljuje između deset izbornih lista, za 27 odborničkih mesta u lokalnoj skupštini.

DS, SRS i SNS se međusobno optužuju

Napadnuti novinari

Novinari i snimatelji televizija B92 i Prva napadnuti su dok su snimali incidente na glasačkim mestima u Odžacima, gde se održavaju lokalni izbori. Novinarka Jovana Štetin ispričala je da su fizički napadnuti dok su snimali tuču ispred jednog biračkog mesta u Bačkom Gračacu. "Stigli smo na lice mesta kada je to biračko mesto bilo zatvoreno zbog tuče. Snimali smo koškanje ispred biračkog mesta, koje je još trajalo, nakon čega su počeli da nas psuju i da fizički nasrću na nas", kazala je Jovana Štetin. Po njenim rečima, spasla ih je policija koja je okružila novinarske ekipe i tako ih zaštitila, direktan fizički obračun. Pored Jovane Štetin, napadnut je i snimatelj TV B92 Dejan Goljevac, kao i novinarka i snimatelj TV Prva Biljana Gavrić i Lazar Vukadinović.

Srpska napredna stranka (SNS) je saopštila da je povređena jedna aktivistkinja SNS i da u bolnici. SNS je optužila Demokratsku stranku da se služi "gebelsovskim metodama" i da od žrtve pokušava da napravi nasilnike, a optužila je i Srpsku radikalnu stranku (SRS) za taj incident.

SNS je ocenila da je "skandalozno" to što DS optužuje bilo koga za korišćenje službenih automobila, kada Odžaci "u dosadašnjoj
istoriji na jednom mestu nisu videli veći broj limuzina".

Srpska demokratska stranka (SDS) je saopštila da je pretučen njen aktivista Danko Pavlović i to u njegovim "privatnim prostorijama" i za to optužila SNS.

U Bačkom Gračacu došlo je do incidenta ispred biračkog mesta koje se nalazi u Osnovnoj školi "Marko Orešković". Lokalni mediji su izvestili da su se sukobile pristalice SRS i SNS. SRS i SNS razmenjuju optužbe o tome ko je kriv.

DS je u saopštenju optužila SNS da je "angažovala batinaše" u Odžacima, koji proveravaju da li građani glasaju za "naprednjake".

"Pored službenih automobila javnih preduzeća iz Novog Sada, ulice Odžaka vrve od crnih automobila i džipova s registracijama iz cele Srbije. Po rečima policajaca koji su kontrolisali vozila na mestima gde je došlo do incidenata, registarske oznake tih vozila su lažne", piše u saopštenju DS.

DS je navela da je u štabu SNS viđen Zoran Milojević-Zelja, i u saopštenju tvrdi da se protiv njega vodi postupak zbog napada i kidnapovanja aktivista DS u Vrbasu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.12.2013. 22:11
Ovo je samo jos jedan od mnogih dokaza, da su politicke stranke u Srbiji izvor svog zla,I korupcije u Srbiji. Nama ne trebaju politicke stranke, nego vlada nacionalnog spasa!Srbija se enormno zaduzuje I pitanje vremena je kada ce Srbija da dozivi ekonomski kolaps.Po procentima izlaznosti se jasno pokazuje da Srbi ne veruju vise politickim strankama I da one vise nikom ne trebaju!Dragi politicari, ako zelite dobro Srpskom narodu,idite jel vas niko vise ne moze da gleda,Sve ste price potrosili,da vise nemate nijedne teme za obracanje narodu!Netrebate vise nikom!Pustite strucne ljude,(kao sto je Branko Dragas) da upravljaju zemljom!
Nedelja 15.12.2013. 17:06
Srpska posla.
Nedelja 15.12.2013. 19:22
Demokratija na delu. Ujedino i 1. zakon prirode, "jaci pobedjuje" :-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online