Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 22.12.2013.
10:01 >> 16:48h
Beta A

Šimanovci: Lančani sudar 38 vozila - 2 mrtvih, 25 povređeno

U lančanom sudaru na autoputu kod Šimanovaca danas je poginulo dvoje ljudi, a 25 je povređeno, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Kako je navedeno, nesreća u kojoj je učestvovalo 38 vozila, dogodila se u nedelju ujutru, oko 7.30 časova, zbog guste magle koja je drastično smanjila vidljivost na tom području.


U lančanom sudaru učestvovalo je 38 vozila
 

Nesreća se desila u blizini naplatne rampe u Šimanovcima i saobraćaj je preusmeren na alternativne putne pravce od Sremske Mitrovice preko Rume na Pećince i Šimanovce.

 


Beogradska hitna pomoć zbrinula četvoro dece

“Beogradska hitna pomoć je zbrinula četvoro dece i troje odraslih povređenih u današnjoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Šimanovaca“, izjavila je
portparol te službe Nada Macura.


Ekipe beogradske hitne pomoći su konstatovale smrt dvoje ljudi poginulih u toj saobraćajnoj nesreći. Macura je rekla da su jedan muškarac od oko 35 godina i jedna žena od oko 30 godina poginuli kada je njihovo vozilo udarilo u šleper.

MUP: Normalizovan saobraćaj

Na autoputu kod Šimanovca gde se desio lančani sudar ponovo je normalizovan saobraćaj,  saopštio je MUP Srbije. Bila je zatvorena za saobraćaj traka autoputa u smeru ka Beogradu.

"Prema poslednjim podacima dve osobe su izgubile život, a 25 osoba je povređeno, od kojih dve teže. Među povređenima je i četvoro dece. Svi povređeni su zbrinuti u Urgentnom centru u Beogradu i drugim zdravstvenim ustanovama", kažu u MUP-u.

 

Macura je agenciji Beta rekla da su dve ekipe Hitne pomoći iz Beograda bile poslate da pomognu povređenima u toj nesreći u kojoj je učestvovalo više vozila.


Prva ekipa je u Urgentni centar u Beograd prevezla četvoročlanu porodicu u kojoj su bili devojčica od tri i po i dečak od dve godine. Deca nisu teško povređena i primljena su radi predostrožnosti na posmatranje, dok su majka i otac te dece zadobili povrede nosa i vrata, rekla je Macura.


Druga ekipa Beogradske hitne pomoći je prebacila u Urgentni centar dve devojčice od 11 i osam godina i jednog muškarca. Sve troje imaju povrede glave, kazala je Macura.


U zbrinjavanju povređenih učestvuju i ekipe Hitne pomoći iz Rume, Sremske Mitrovice i Inđije, rekla je ona, potvrdivši navode policije da je u nesreći učestvovalo više vozila.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.12.2013. 16:22
Evo vam ogledalo rada drzavnih sluzbi u Srbiji
Nedelja 22.12.2013. 19:40
Nemaju sluzba bas mnogo veze sa ovom nesrecom. Magla je prirodna pojava i ne odlucuje ni jedna sluzba kada ce ona da bude prisutna. Svako ko se krece auto putem zna kakvih vozaca sve ima ,verujem da jedan deo njih skoro nikada ne prilagodi voznju uslovima puta bez obzira sta se u tom momentu na njemu desava. Ovo je danak takvom ponasanju u kome nazalost po pravilu stradaju oni koji su najmanje ili nikako doprineli ovakvom ishodu. Zamislite kolonu koja se krece po veoma gustoj magli pri brzini od najmanje 80-100 km/h i gde je jedini orjentir i vodilja kretanja svetlo vozila ispred, zar to nije rizik !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online