Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 16.01.2014.
02:16
B. Đokić - Vesti A

Legija otkrio Ćuruvijine ubice!

Milorad Ulemek Legija, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, otkrio je srpskom tužilaštvu ko su organizatori i ubice novinara Slavka Ćuruvije, odnosno potvrdio prethodna saznanja istražnih organa.

Slavko Ćuruvija
 



U pitanju su Rade Marković (68), bivši načelnik Državne bezbednosti, Milan Radonjić (54), nekadašnji načelnik beogradskog DB, Ratko Romić (51), bivši operativac DB, i direktni počinilac ubistva Miroslav Kurak (43), nekadašnji radnik posebne službe obezbeđenja DB.


Legija je bez postavljanja bilo kakvih uslova objasnio ko je i na koji način likvidirao Ćuruviju, izjavio je Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za organizovani kriminal. 

Policija je u utorak u Beogradu uhapsila Radonjića i Romića. Kao direktan ubica Ćuruvije sumnjiči se Miroslav Kurak (43), ali je on nedostupan srpskim bezbednosnim službama. Navodno se nalazi u Tanzaniji od 2006. godine, gde radi kao vodič turistima u safariju.

Mira naručilac?

Godinama se u javnosti spekulisalo ko se nalazi iza likvidacije Ćuruvije. Najviše se sumnjalo na Miru Marković, suprugu Slobodana Miloševića, koja je navodno preko Radomira Markovića naručila ubistvo. Obrazlažući zašto i ona misli da je nalogodavac Miloševićeva supruga, Pešićeva je izjavila za RTV Vojvodine da razloge za ubistva novinara nije mogao imati običan službenik, već da su naređenja morala dolaziti "od gore".

Iako su mediji proteklih dana navodili kako je istraga Ćuruvijinog ubistva gotova i da će učesnici biti uhapšeni, Radonjić i Romić nisu pokušali da pobegnu.


Romić je dan pred hapšenje izjavio beogradskim medijima da zna da će biti uhapšen, ali da je nevin.

Za organizovanje i učestvovanje u ubistvu osumnjičen je i Rade Marković (68), bivši načelnik DB, koji služi kaznu od 40 godina za zločin na Ibarskoj magistrali, kada su ubijena četvorica članova SPO-a i pokušano ubistvo Vuka Draškovića.


- Radomir Marković je tada bio porodični policajac koji je bio direktno vezan za Miru Marković i izvršavao je sva njena naređenja. Sada nas samo zavaravaju da su nešto istražili - rekla je Vesna Pešić, sociolog i bivša političarka. Ona je podsetila da je Aleksandar Vučić tada bio ministar informisanja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.01.2014. 03:34
Jos jedna lakrdija. Kad ce vec jednom ovaj cirkus da ode iz Srbije?
Četvrtak 16.01.2014. 10:45
Ubistvo stranog Agenta i špijuna u srbiji podiglo celu srbiju na noge.neverovatno niko u zemlji srbiji da shvati da Čuruvija nikad ama nikad nije bio Novinar nego samo Cijin špiun i kako to da niko ne navede razlog njegovog ubistva kako to da se niko ne seća kako je i koliko podržavao Nato zlikovce da bombarduju srbiju ubijaju nevin narod i decu,,zar u srbiji nikome nije žao pogibije male Milice a svi žale za Čuruvijom i zvone na sva svona kako su konačno otkrili njegove ubice a znali su svi ti da ga je blagovremeno likvidirala DB,po službenoj dužnosti u ime države jer je dezertirao iz te službe u stranu i to se i u osnovnoj školi zove izdaja i za takvu se izdaju kažnjava u svim državama ,,
Četvrtak 16.01.2014. 12:26
Tadasnji ministar informisanja Aleksandar Vucic je znaci ucesnik ubistva Slavka Curuvije a verovatno i jos nekih u to vreme. Pa ovaj nas narod stvarno ima kratko pamcenje e nek ga opet biraju i kukaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online