Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.01.2014.
07:44
b92.net A

K. Mitrovica: Ubijen odbornik ispred kuće

Odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević (35) ubijen je noćas u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrđeno je Srni u kosovskoj policiji.

Foto: Ilustracija
 

Janićijević, koji je bio odbornik Samostalne liberalne stranke u novoformiranoj opštini Severna Mitrovica, ubijen je iz vatrenog oružja ispred porodične kuće.

On je prebačen u bolnicu u severnom delu grada, gde su le kari konstatovali smrt.

Jahjaga osudila ubistvo Janićijevića

 

Predsednica samoproklamovanoga Kosova Atifete Jahjaga, Vlada tzv. Kosova i specijalni izaslanik Evropske unije na Kosovu
Samuel Žbogar osudli su danas ubistvo odbornika Samostalne liberalne stranke u Skupštini opština Severna Mitrovica Dimitrija Janićijevića.

 

Jahjaga zatražila je od nadležnih organa da preudzmu sve da bi se rasvetlile okolnosti i motivi tog zločina i da se izvršioci izvedu pred lice pravde, navodi se u saopštenju kabineta kosovske
predsednice.

Uviđaj su obavili pripadnici Kosovske policije.

Dimitrije Janićijević (35) bio je otac troje dece i čekao je prinovu, a u više navrata do sada su ispod njegovih automobila postavljane eksplozivne naprave.

Bio je vlasnik prodavnice "Forneti" i kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na poslednjim izborima u ovom gradu.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila ubistvo odbornika u Skupštini opštine severna Kosovska Mitrovica i člana Samostalne liberalne stranke Dimitrija Janićijevića.

Skupština Kosova i Metohije, koju su oformili odbornici raspuštenih skupština opština na severu Kosova, zatražila je danas hitno hapšenja ubice Janićijevića.

U saopštenju skupštine, koju ne priznaje Vlada Srbije, navodi se da je to "mučko ubistvo" usmereno protiv građana Kosova i Metohije.

"Najoštrije osuđujemo ovaj zločinački akt koji predstavlja još jedan udarac na slobodu građana na KIM i koji je uperen protiv srpskog naroda. Hitno zahtevamo da počinioci ovog gnusnog ubistva budu pronađeni i kažnjeni za svoja nedela", naveo je predsednik skupštine Slavko Stevanović.

Građanska inicijativa "Srpska" osudila je ubistvo odbornika u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica Dimitrija Janićijevića.

"Srpska" je zatražila hitnu reakciju međunarodnih organa u pronalaženju počinilaca, kao i razotkrivanje motiva zločina "kako se nešto ovako nikada više ne bi ponovilo".

"Zahtevamo od EULEKSA i međunarodne zajednice da hitno rasvetle ovaj zločin i vinovnike privedu pravdi", saopštila je Kancelarija.

Glavna izvršna službenica Administrativne kancelarije severne Mitrovice Adrijana Hodžić ocenila je danas da je ubistvo Janićijevića napad na mir i budućnost građana severne Mitrovice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online